€ 16,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

ANTON

autobiografie over-leven

Anton Gauthier • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ANTON is een autobiografisch verhaal. De basis hiervoor was de zoektocht van de schrijver naar zijn eigen verleden en het ontdekken van zijn eigen ik. Wie is hij geworden door zijn achtergrond en levenservaringen. Wat heeft hem bewogen stappen en acties te ondernemen die zijn leven zo sterk hebben beïnvloed. Of was het kansen grijpen die voorbij kwamen. Laat u meevoeren en inspireren..

  De naam Anton Gauthier is een pseudoniem, maar feitelijk de oorspronkelijk familienaam van de schrijver. Geboren in 1946 te Amsterdam, daarna vele malen verhuisd maar ook van naam verandert. De redenen hiervoor leest u in dit boek. Het maakte de zoektocht naar het verleden en eigen roots ingewikkeld én ook verrassend.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 98
  Uitgeverij : Gauthier Publisher
  ISBN : 9789090334387
  Datum publicatie : 07-2020
 • Inhoudsopgave
  Inleiding en Motivatie
  Mijn eigen achtergrond
  Nieuwe vader - nieuwe naam
  Aankomst in Alkmaar
  Honger en armoede
  Voorouders
  Mijn stiefvader
  Waar bleven Opa en Oma
  Mijn jeugd in Alkmaar
  Solitair leven
  Bleekneusje
  Ruzies en vermaak
  De grote verandering in 1958
  Mijn naam is ANTON
  Auto's en autosport
  De zoektocht naar mijn biologische vader
  Mijn eigen bedrijf
  Reizen naar China, Tibet, India, Burkina Faso, Rwanda, Tanzania, zuidelijk Afrika, Cambodja
  Ghana Eigen Stichting voor technische school
  Syrische vluchtelingen
  Tussen- of eindstation?
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  10-10-2020
  Anton
  Persoonlijk relaas, geeft mooie inkijk in het leven van de schrijver. Mooi om te lezen dat je met minimaal ‘startkapitaal’ door positieve attitude en open vizier, maximaal resultaat kunt bereiken. Het leven is 1 grote leerschool en als je eruit haalt wat voor jou bruikbaar is, kun je best ver komen.

     Eerlijk
     Open

  Geplaatst door uit Heemstede , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 16,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

1958 Ik was dolblij toen het VGLO-jaar om was en nam me voor het heft in eigen hand te nemen. Niemand (nam ik mij voor) zou nog de gelegenheid krijgen mij te kwetsen. In dit jaar had ik al geleerd hierin te volharden. In plaats van mij minder te voelen ten opzichte van de buitenwereld en naar mijn ouders toe, voelde ik mij dus steeds sterker worden! Ik keek wel altijd eerst de kat uit boom voor ik te benaderen was. Veel mensen die ik later tegenkwam interpreteerden dit gedrag als arrogantie; dat moest dan maar. Dit was mijn zelfbescherming.
Door mijn drang tot verandering, veranderde ik mijn naam van Tonnie in Anton, niemand kende mij en mijn voorgeschiedenis in deze nieuwe omgeving, dus ik kon met een schone lei beginnen. Toch moest ik ervaren dat de kinderen mij ook hier weer wilden uitdagen. In het begin was ik erg gesloten, moest nog loskomen. Een grote jongen die op judo zat nam het voortouw en daagde mij uit tot een stoeipartij in de klas. Gedreven door ongekende krachten vloerde ik hem voor het aanzien van de hele klas. Met een harde klap kwam hij op de vloer terecht. Nooit heeft iemand mij daarna nog uitgedaagd, gepest of vervelende opmerkingen gemaakt.
De Liefde van mijn leven
Het was 29 maart 1968 toen ik Lotte daar tegen kwam. Ze zat in een hoekje, met vriendinnen uit het ziekenhuis en ik vroeg haar ten dans. Nou ja dans, het was schuifelmuziek, dat kon ik wel, want stijldansen was bij vader uit den boze en had ik niet kunnen leren.
Maar, en daarom is dit stuk zo belangrijk in mijn leventje geweest, toen wij elkaar de tweede keer zagen en zij uit de bus stapte, vroeg zij mij hoe ik het had gehad deze dagen!
Het was werkelijk de eerste keer in mijn leven, zover ik mij kan herinneren, dat iemand mij dat vroeg. Ik was verbijsterd. Dat iemand dat vroeg, dat ik iemand was waarvoor je belangstelling toonde. Zij begreep mijn reactie niet, natuurlijk niet, alleen ik wist wel meteen dat dit een vrouw was waar ik verder contact mee wilde houden en verliefd op werd. Haar te ontmoetten is het mooiste en beste wat mij in het leven is overkomen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen