Niet leverbaar

×

€ 17,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Armin

Gustaaf Peek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Het laboratorium was niet meer dan een keet aan de westkust, een oude loods waar eerder boten werden gemaakt. E ruimte was van plafond tot vloer behangen met posters en folders van lachende en gezonde baby's. NUTRIA. FOOD = LOVE. LOVE YOUR LITTLE ONE WITH NUTRIA. De loods werd een haven voor bevroren kinderen, wachtend op hun geboorte.'
  In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog wordt in Duitsland een jonge ss'er, Armin Immendorff, aangesteld als verloskundige in een ziekenhuis van Lebensborn. Dit nationaalsocialistische project heeft tot doel de geboortecijfers te verhogen en een zuiver Arisch ras te scheppen. Armin ontfermt zich over het pasgeboren kind van een jonge, in het kraambed gestorven vrouw. Het kind, een zoon, krijgt de naam van zijn nieuwe vader. Armin.
  En daarmee begint het verhaal van een zoon die net als zijn adoptievader zal proberen een diep verlangen naar liefde en familie te verwezenlijken. Het geheim van zijn afkomst, zijn vlucht naar Nederland -met een verpleegster die zijn moeder wordt-en zijn eigen wens vader te worden, leiden de jonge Armin langs ziekenhuizen, weeshuizen en DNA-laboratoria.Ook de tweede helft van de twintigste eeuw blijkt men geobsedeerd door eugenetica, voortplanting, klonen en ouderschap.
  Gustaaf Peek (1975) is geboren in Nederland, maar door voorouders uit verschillende landen komt hij nergens vandaan. Hij studeerde Engelse taal - en letterkunde en publiceerde eerder gedichten en verhalen in onder andere Lava, De Tweede Ronde, en Tzum. Armin is zijn roman- debuut.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 127mm x 200mm
  Aantal pagina's : 238
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789025428136
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 17,90

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen