€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Asverze

Alles is anders, niets is wat het lijkt

Erik Le Romancier • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Asverze is anders dan de meeste meisjes en vrouwen. In Maanwelle, het geïsoleerde stadje waarin ze opgroeit, is dat een groot probleem. Wanneer door de mysterieuze Hypernacht allerlei duistere geheimen en verwrongen verlangens boven komen, wordt de situatie voor haar steeds gevaarlijker. Als ze vanwege haar uiterlijk en gedrag ervan wordt verdacht een on-vrouw te zijn - de ultieme, goddeloze gruwel – moet Asverze opeens zelfs vrezen voor haar leven.

  Kan Asverze overleven in een steeds vijandigere wereld? Kan ze ondanks alles trouw blijven aan zichzelf? Of verliest ze het gevecht en gaat ze ten onder in een maalstroom van haat, leugens en manipulatie?

  ​‘Weet je wat dat is, een on-vrouw?'
  ​'Nee.' Ze had het woord wel eens horen vallen, maar ze had geen flauw idee. 'Een wat jongensachtig meisje?' gokte ze.
  ​'Ha, was het maar zo onschuldig! Een on-vrouw wil dezelfde rechten en positie als een man. Om dit te bereiken, is ze bereid elk goddelijk gebod, elke wet of regel, elke voorouderlijke gewoonte met de voeten te treden. Geen leugen is haar te laag, geen misdaad te min. Dit alles maakt een on-vrouw niet alleen een groot gevaar voor onze eeuwenoude maatschappelijke orde, het maakt haar bovenal een ketter, een heiligschenner, een godenlasteraar. Elke on-vrouw is een smerige, zieke, misselijk makende zondares en verdient daarom de dood. Ben jij een on-vrouw, mijn beste Asverze?’ vroeg hij met een zalvende, bijna hypnotiserende stem.

  ‘Asverze’ is het verhaal van een moedige, jonge vrouw die strijdt voor haar vrijheid. En voor het recht zichzelf te zijn en haar eigen keuzes te mogen maken.

  “Ik heb gesmuld van je boek en dacht iedere ochtend: “Vanavond mag ik weer (verder) lezen)!”

  Erik Le Romancier (1972) debuteerde in 2015 met de verhalenbundel ‘Stilte Graag!’. In 2017 verscheen van zijn hand de roman ‘Liefde, Lust en Andere Ongemakken’. ‘Asverze’ (2019) is het eerste boek in een meeslepende fantasycyclus vol avontuur, drama’s, geheimen en verrassende intriges.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 396
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789090323350
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Haar zusje liep op haar moeder en Edda toe. Asverze schrok van de waanzinnige uitdrukking op haar gezicht, huiverde bij de wrede, bloeddorstige blik in haar ogen.
'Ze verzet zich tegen de uitvoering van de goddelijke geboden!’ ging Asmara verder, terwijl ze met een priemende vinger naar Edda wees.
'Godenlasteraar!' gilde een vrouw.
'Ketter! Heiligschenner!' viel een ander haar bij.
'Smerige zondares!
'Waar hebben jullie het over?’ zei Edda niet begrijpend.
Asverze voelde de stemming kantelen. Haar zusje gaf de kanteling met veel graagte het laatste zetje.
'Edda, Edda, gekke Edda!' jouwde ze uitdagend. 'Gekke, gestoorde, enge Edda is een zondares, een dienares van het kwaad, een slavin van Corivont.'
'Ysala?' vroeg Edda die door begon te krijgen dat ze in gevaar verkeerde.
'Ysala?' vroeg Edda nog een keer, ditmaal met een licht trillende stem en een begin van angst in haar ogen.
Haar moeder deed niets. Ze staarde Edda alleen maar verwilderd en met gebalde vuisten aan, terwijl haar borst hevig op en neer ging vanwege haar zwoegende ademhaling. Asmara daarentegen deed wel iets. Ze vloog vliegensvlug op Edda af en gaf haar een klinkende klap midden in haar gezicht. Geschrokken barstte Edda in tranen uit, schuifelde naar achteren, struikelde, viel wijdbeens en met wapperende rokken achterover en onthulde... een onderbroek!
Bij deze aanblik siste, krijste, gromde en grauwde de menigte vrouwen als een wild dier. Asmara was er als de kippen bij.
'Ik zei toch dat ze een lasteraar, ketter en heiligschenner was!? Ik zei toch dat ze de Goden verachtte en zich tegen Hun geboden verzette!? Zie hier het bewijs! Ondanks het uitdrukkelijk verbod draagt die gekke, gestoorde teef een broek. Een broek!'
Asmara bleek als volksmenner een onverwacht natuurtalent. De schuimbekkende meute hing aan haar lippen en Asverze zag dat ze daarvan met volle teugen genoot.
'Straf haar! Straf gekke, gestoorde Edda! Straf die halfgare heks!' krijste ze. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen