€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Autisme, wel niet wel niet wel

Wendy Dé • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Biografie:
  Wendy Dé (1974) kreeg de smaak van het schrijven te pakken toen bleek dat dit voor haar een therapeutische werking had. Op het moment dat ze besefte dat er meer mensen zijn met eenzelfde problematiek, begon ze haar schrijfsels samen te bundelen tot een boek. Pas sinds december 2015 weet Wendy dat ze een vorm van autisme heeft. De jaren die hieraan vooraf gingen stonden in het teken van de vraag: “Wat is er met mij aan de hand?” Met de diagnose autisme op zak verwacht ze innerlijke rust te vinden. Hierover meer in haar volgende boek.


  Covertekst:
  Zo op het oog is Wendy een normaal functionerende vrouw. Haar huis, tuin en financiën heeft ze op orde en ze heeft fijne vrienden. Zij maakt redelijk makkelijk contact, kijkt de ander in de ogen, heeft humor en is ‘over’gevoelig en empathisch. Niet direct kenmerken die bij autisme horen. Haar grote aanpassingsvermogen en de wil om zo ‘normaal’ mogelijk over te komen, hebben ervoor gezorgd dat haar autisme in therapieland niet werd opgemerkt. Op haar eenenveertigste hoort Wendy dat ze een stoornis in het autistisch spectrum heeft. Eindelijk snapt ze waarom ze altijd zo moe is en het dagelijkse leven als hard werken ervaart. In dit boek beschrijft ze haar intensieve zoektocht naar deze passende diagnose.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 171
  Uitgeverij : Wendy Dé
  ISBN : 9789082628005
  Datum publicatie : 11-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Er zijn op dit moment geen grote vraagstukken meer, geen aanwijsbare redenen meer te bedenken die ervoor zorgen dat het niet goed met me gaat. Toch gaat het niet goed met me. Steeds weer denk ik, dat als ik dit en dat heb uitgezocht, aangepakt en verwerkt, dat dan mijn leven begint. Dan kan ik in de wereld der gelukkigen treden, openstaan voor de ander en misschien zelfs wel een relatie aangaan. Als ik dit en dat nog even aanpak dan voel ik me hopelijk minder moe en futloos en ga ik zin in het leven ervaren, of anders gezegd: dan ga ik de zin van het leven inzien. Er is geen reden meer die de weg naar tevredenheid in de weg staat en toch klopt er iets niet. Ik kan oefenen in aanraken, in knuffelen en ik verricht de handelingen zoals ik denk dat het moet, maar dit is het niet. Het komt niet over en mijn hart laat me in de steek. Hoe graag ik ook die aanraking wil, hoe groot mijn behoefte ook is en hoe erg ik het die ander ook gun respons te krijgen, het kost me de grootste moeite hiermee om te gaan. Het is meer dan er niet mee opgegroeid of er bang voor te zijn. Het is iets in mij, mijn onvermogen, dat maakt dat het gaat zoals het gaat. Nog immer ben ik op zoek naar herkenning en erkenning. Wat wil ik graag de bevestiging hebben dat ik niet gek ben. Hoe mooi en helend zou het zijn als ik mijn gedrag en primaire gedachten kan verklaren en dat ik op een gegeven moment voluit kan zeggen: "Dat wat er is mag er zijn!' Of beter nog: 'ik mag er zijn en heb bestaansrecht!' Wat zou het mooi zijn als ik in iedere cel van mijn lichaam kan voelen dat ik bemind mag worden en dat ik liefde en aandacht mag ontvangen. Hoe geweldig zou het zijn als ik de dingen mag en kan beleven, simpelweg omdat ik dat recht heb, omdat ook ik een mens ben. Het mooie van alle therapieën die ik heb gevolgd is dat ik steeds dichterbij het menszijn kom. Toch wroet er 'iets' in mij wat nog niet is ontdekt/gediagnosticeerd. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen