€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

AUTONOOM

Je moet het in je eentje oplossen

Antoni Dol • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De talentvolle programmeur Tobias Tolvanen wordt op klaarlichte dag door Chinezen van de straat geplukt en in een busje gepropt. Voor de softwarespecialist is dat het begin van een onmogelijke opdracht die hij niet kan weigeren. Er is maar één voorwaarde. Hij moet zijn opdracht zelfstandig oplossen.
  Tobias krijgt beschikking over een keet in een geheim militair complex, voorzien van een gloednieuw autonoom computersysteem met militaire kunstmatige intelligentie. Als hij tijdens zijn briefing hoort dat hij geen Chinese maar buitenaardse software moet decoderen, twijfelt hij of dat wel kan. Hij krijgt alleen de opnames van de berging van een buitenaardse ontsnappingscapsule en het geluid van het baken dat die capsule uitzond. Maar waar is de ontsnappingscapsule zelf en de software die hij moet decoderen?
  Zijn pogingen om tot de waarheid door te dringen, brengen hem in contact met een hardwarespecialist en een vertaalster die niet de waarheid spreekt. Samen ontdekken ze de werking van de capsule en de software en dat leidt tot een onverwachte ontknoping.
  Lukt het Tobias om zijn opdracht tot een goed einde te brengen?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 225
  Uitgeverij : io
  ISBN : 9789083044033
  Datum publicatie : 08-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (7,5 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  01-09-2020
  Autonoom
  Origineel boek, In de verantwoording staat dat het boek geschreven is voor een wedstrijd waarin de schrijver zich moest beperken tot 50.000 woorden. Dat is te merken naar mijn smaak. De volgorde van handelen is goed uitgewerkt. Er had wat meer aandacht gegeven mogen worden aan de omgeving en persoonlijke ontwikkeling, wat je verwacht bij een fantasy-roman. Het voel alsof de beperking in woorden daar debet aan is. Boek zelf leest verder makkelijk weg en je blijft nieuwsgierig wat er vervolgens gaat gebeuren.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 7.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De zaal was halfvol mensen, veelal militairen in uniform, maar er leken ook wetenschappers bij te zitten. Sommigen waren in de gangpaden in groepjes aan het discussiëren. Zodra hij binnen kwam, wierpen ze terloopse blikken en enkelen inspecteerden hem met onverholen nieuwsgierigheid.
Het was een collegezaal met klapstoelen op een hellende vloer, waardoor iedereen over het hoofd van degene voor zich heen keek. Voorin was een lessenaar en een gebogen scherm, dat opgedeeld was in diverse gebieden die elk andere informatie weergaven. Zes luidsprekers hingen voorin, halverwege en achterin de zaal, twee boosters waren ingebouwd links en rechts van het podium. Rondom was een galerij waarop nog veel meer mensen een briefing konden bijwonen, maar nu was daar niemand.
Met luitenant Fitzpatrick kwam een team beveiligers mee, dat zich rond hem opstelde. Ongedwongen liepen ze met hem mee het middenpad door en zetelden in de stoelen rondom hem nadat hij een plekje halverwege de zaal had ingenomen.
De militairen in de zaal stonden allemaal tegelijk op. Een hoge officier marcheerde door het middenpad en nam met zijn gevolg rechts in de zaal plaats op de eerste rij.
‘Generaal David Russell,’ lichtte Fitzpatrick toe. ‘Hij is de eindverantwoordelijke voor deze operatie.’
Tobias observeerde Russell. Zijn kortgeknipte coupe met grijze haren op de slapen, zijn donkergroen uniform met onderscheidingen. Zijn lichtere tint groen overhemd en das zaten onberispelijk. Door zijn nette uniform straalde hij autoriteit uit. Nu hij er was dimde het zaallicht en verstomde het geroezemoes. Iedereen zocht snel zijn stoel op. Fitzpatrick stond juist op en stapte door het middenpad in de schijnwerpers.
‘Ik ben Duncan Fitzpatrick. Dit is de briefing voor de softwarespecialist van de operatie Universal Shield. Iedereen die hierbij aanwezig is moet buitengewone bevoegdheid hebben. Ik heet de externe specialist van harte welkom.’
Verschillende hoofden knikten in zijn richting. Generaal Russel ging achterover zitten en sloeg zijn benen over elkaar.
Zonder merkbare vertraging liet Fitzpatrick een bom vallen: ‘Astronauten ontdekten vijf dagen geleden een ontsnappingscapsule van buitenaardse oorsprong die een repeterend signaal uitzond.
Tobias staarde strak naar voren. Buitenaards? Niet Chinees? Wacht! Buitenaardse software? Hij sloeg zijn gestrekte vingers voor zijn mond. Moet ik alien software decoderen? Het decoderen van alien software is onmogelijk. Shit! Toen ik in mijn presentatie met een soortgelijke zin begon, was het een paradox, maar nu… ×
SERVICE
Contact
 
Vragen