€ 19,95

ePUB ebook

  € 9,99

PDF ebook

niet beschikbaar

Backpacking Bastard

Raymond Pouw • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Wanneer Gerben van Beyleveld van zijn vader, Diederik, een contract onder zijn neus krijgt geduwd weet hij dat het leventje dat hij tot nu toe heeft geleid voorbij is. Hij is drieëntwintig jaar, heeft een herenhuis in het centrum van Den Haag, rijdt in een Porsche Boxter en heeft nog geen dag in zijn leven gewerkt. De jonge jetsetter heeft vrienden in overvloed en leeft een leven waar de gemiddelde miljonair jaloers op is. Hij is zelfingenomen, bot, arrogant en heeft een sterk narcistische inslag. Omdat Gerben zichzelf de hoofdprijs vindt en de waarde van geld en oprechte vriendschap niet kent neemt zijn vader een drastische beslissing. Hij stelt een contract op waarin staat dat Gerben drie van zijn goedlopende bedrijven krijgt wanneer hij een opdracht succesvol afrond.

  De opdracht lijkt simpel; Gerben moet een jaar lang zelfstandig reizen onder bepaalde voorwaarden. Wanneer hij zich niet aan de regels houdt dan wordt de geldkraan definitief dichtgedraaid. Om er zeker van te zijn dat Gerben zich aan het contract houdt stuurt zijn vader een reisreclasseringsambtenaar met hem mee. Zijn lot komt in handen te liggen van degene die hem het meeste haat.

  Tijdens de reis merkt Gerben dat de toevallige ontmoetingen met medereizigers niet zo toevallig zijn als dat zij lijken en dat sommige situaties waarin hij terecht komt niet te voorkomen waren. Hij raakt er van overtuigd dat zijn vader een onzichtbare rol speelt in deze reis en dat hij het zijn zoon niet te gemakkelijk wil maken. Hij zal er alles aan moeten doen om de opdracht tot een goed einde te brengen.

  Het boek leest als een reisverslag met een verhaallijn. Een kruising tussen een schelmenroman en een coming-of-age-verhaal.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 372
  Uitgeverij : Dasatri
  ISBN : 9789082206401
  Datum publicatie : 03-2014
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,3 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  19-05-2014
  Aanrader
  Dit boek leest heerlijk weg, moeite om het weg te leggen als je eenmaal begonnen bent met lezen. Het is goed te volgen en je "ziet"het als het ware gebeuren. Heerlijk boek om mee te nemen naar het strand!


  Geplaatst door uit Bleiswijk , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  07-05-2014
  backpacking bastard
  Super gaaf boek kon het niet laten liggen en ook zo herkenbaar allemaal. Petje af voor de schrijver. Titel pakkend. Zelden heb ik zo snel een boek gelezen ben nu al benieuwd naar het volgende boek.


  Geplaatst door uit Schiedam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-05-2014
  Errug leuk.....
  Heerlijk boek om mee te nemen op vakantie. Is lekker luchtig (en haags) geschreven. Ik vind het een mix van jiskefet-achtige humor, een leuk verhaallijn, beetje sex en echt bestaande plekken die beschreven worden (weet ik uit ervaring). Ik zeg een aanrader om te kopen.

     lekker makkelijk leesbaar boek
     eerste boek van de schrijver al een

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hij wees naar het hart van Gerben. Drukte zijn kleine rimpelige vinger er tegen aan.
‘ Love’. Was het enige dat de man zei. Hij leek op E.T. maar in plaats van ‘Phone home’ zei hij alleen ‘love’. De kromme rug en de verrimpelde huid gaven hem zijn buitenaardse uitstraling.
Ongeduldig bleef Gerben wachten of de man zijn vocabulaire uit zou breiden naar een fatsoenlijke zin. Uit zijn zak haalde de man een kralenketting en gaf dit aan Gerben. De man wees naar de ketting en herhaalde zijn woord. Een goed gesprek zat er niet in en aarzelend pakte Gerben de ketting aan. Met zijn linkerhand voelde hij in zijn zak om hem wat geld te kunnen geven maar daar wilde de man niets van weten. Hij draaide zich om en waggelde de steeg uit. Gerben bleef achter met de ketting. Het was geen eens een mooie ketting. Een zwarte draad waaraan een aantal verkleurde houten kralen waren geregen. Het was er niet zo een als die je op de markten in overvloed ziet. Deze ketting was oud. Droeg een geschiedenis. Dat kon iedere leek zien.
In films waar dit soort situaties plaatsvinden, verdwijnt een mysterieuze man vaak net zo snel als dat hij kwam. Deze kleine oude man kende duidelijk zijn klassiekers niet. Strompelend. Haast bewegingsloos schuifelde hij naar het einde van de steeg. Halverwege hield hij nog een keer in om met zijn linkerhand aan zijn kont te krabbelen. Gerben stond even bewegingloos te kijken hoe de oude man tergend langzaam aan het oplossen was uit deze realiteit. De ketting nog in zijn handen. Het besef dat hij geen tijd te verliezen had bracht hem weer bij positieven. Het meisje van zijn dromen was huilend uit de bar gerend en ze kon overal zijn. Hij moest haar vinden voordat het te laat was. In volle sprint botste hij tegen de oude man die daardoor zijn evenwicht verloor en kermend van de pijn tegen de muur aanviel en als een botloos lichaam in elkaar op de grond zakte. Gerben keek niet naar hem om. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen