€ 22,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Bajesverhalen Veenhuizen

Clemens van den Brink • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Veenhuizen (de “Kolonie”) is al vanaf 1818 een gevangenisdorp dat geïsoleerd was van de buitenwereld tot diep in de jaren ‘80.

  Als je in Veenhuizen niets te zoeken had, kwam je er niet in. De bevolking bestond uit ambtenaren (meest bewakers) en gevangenen.
 De bewakers wisten in de regel welke misdaad een gevangene had begaan en wat er allemaal gebeurde in en buiten de gevangenis, maar ze hadden een zwijgplicht.

  Over de achtergronden van gevangenen werd niet gesproken.

  De gevangenen vertelden meestal niet de waarheid als ze gevraagd werden waarvoor ze veroordeeld waren.

  Er is veel gebeurd in die periode en Bajesverhalen kwamen maar mondjesmaat naar buiten....

  Veenhuizen was en bleef voor iedereen een mysterie.

  Eerst toen de bewakers vanwege hun pensioen gerechtigde leeftijd Veenhuizen moesten verlaten, konden ze hun verhalen kwijt. Maar de meesten bleven zwijgen. Slechts enkelen van hen waren bereid om hun ervaringen van vroeger stukje bij beetje te vertellen.

  Spannende ontwikkelingen en boeiende ontsnappingspogingen uit de historie van de gevangenis van Veenhuizen zijn door Clemens van den Brink verzameld in het boek “BAJESVERHALEN VEENHUIZEN”.
  €24,95 incl verzending Tijdelijk €22,95 incl verzending op bajesverhalen.nl/shop.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 268
  Uitgeverij : Brink
  ISBN : 9789491456503
  Datum publicatie : 04-2015
 • Inhoudsopgave
  Veenhuizen was tot diep in de 80-er jaren een geïsoleerd gevangenisdorp met louter gevangenen en bewakers. De bewakers hadden tot hun 65e geheimhoudingsplicht, zodat hun verhalen onder de pet bleven tot "Bajesverhalen Veenhuizen" (268 blz.) uitkwam. Daarin lees je over de meest spectaculaire uitbraken en het leven voor en achter de tralies. Veenhuizen veranderde van een zelfvoorzienend dorp van wezen en bedelaars in een strafgevangenis met zware criminelen. Wat zich daar in 200 jaar heeft afgespeeld, beleef je in "De Geheimen van BajesDorp"(345 blz.)
  Veenhuizen is uniek en maakt daarom kans om in 2019/2020 tot Werelderfgoed te worden verklaard door UNESCO.

  €’24,95 Tijdelijk:€22,95 incl. verzending op www.bajesverhalen.nl/shop.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Van een opvang voor wezen en bedelaars tot een gevangenis voor de meest gevaarlijke criminelen. Wie zat er? Wat gebeurde er in BajesDorp Veenhuizen? Spanning, Humor en Historie wisselen elkaar af in “Bajesverhalen Veenhuizen. In “De Geheimen van BajesDorp” lees je over de meest vreemde uitbraakpogingen, corruptie, opstanden en over de verhoudingen tussen gevangenen onderling en hun bewakers. In “Veenhuizen van onder de Pet” vind je meer lang bewaarde geheimen die nooit verteld mochten worden i.v.m. geheimhoudingsplicht van de bewakers.
Beleef en voel de spanning, humor en sensatie in de drie delen
×
SERVICE
Contact
 
Vragen