€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Barsten in de ziel

De tragische dood van een cowboy en krijger

Drs. Sven Burgers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Barsten In De Ziel beschrijft het hartverscheurende verhaal van een veteraan die zijn innerlijke strijd met het leven, als gevolg van zijn ervaringen tijdens zijn vele uitzendingen, op tragische wijze verloren heeft.

  Het is het verhaal van Neil, een ervaren militair en vader, die wanhopig was en voor wie juiste hulp te laat kwam.
  Zijn verhaal staat niet op zichzelf. Dagelijks zijn veel veteranen en professionals in de hoog-risicoberoepen in gevecht met hun psychische klachten waarmee zij kampen als gevolg van hun ervaringen tijdens het werk. Veel van hen lijden nog altijd in stilte.
  Dit boek tracht ook hún strijd onder de aandacht te brengen.

  Met nieuwe inzichten wordt in dit boek getracht een bijdrage te leveren aan het voorkomen van psychische klachten en de ontwikkeling van nieuwe manieren om hulp te bieden aan onze militairen en professionals in de andere hoog-risicoberoepen voor wie leven overleven is geworden. Het boek is bedoeld als inspiratiebron voor (politieke) beslissers, beleidsmakers, zorgverleners, leidinggevenden, iedereen die werkzaam is (geweest) binnen hoog-risico beroepen en alle mensen die hen een warm hart toedragen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 170
  Uitgeverij : Eduquest
  ISBN : 9789083152219
  Datum publicatie : 11-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,9 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  04-03-2023
  Noodzakelijk boek over noodlottig verhaal
  Erg goed boek. Vooral voor iedereen die leiding geeft in een hoog-risico beroep. Toegankelijk, herkenbaar en met zeer bruikbare tips om mentale gezondheid te vergroten.

     Goeie adviezen

  Geplaatst door uit Arnhem , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-02-2023
  Trieste werkelijkheid
  Nadat ik het boek ontvangen had, in 1 adem uitgelezen. Ik werd meegezogen in het verhaal. De trieste werkelijkheid. De auteur doet ook een aantal aanbevelingen om beter hulp te kunnen verlenen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie dacht, ja, maar dat is toch niet mogelijk. Waarop ik daarna dacht….. waarom niet… Verder kijken en denken, een open mind. Ik hoop dat dit boek veel stof doet opwaaien.


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-02-2023
  Indrukwekkend
  Stil van..... Nadat ik het boek ontvangen had, in 1 adem uitgelezen. In het eerste deel zijn de barsten in de ziel van Neil zo voelbaar. Velen zullen zich hierin herkennen. In het 2e deel van het boek geeft drs Sven Burgers een nieuwe kijk op het bevorderen van mentale gezondheid en preventie van psychische klachten bij militairen en professionals in andere hoog-risico beroepen. Een aanrader voor elke 'hulpverlener' en beleidsmaker binnen de Defensie (gezondheidszorg) organisatie, waarbij ik wil meegeven : denk in mogelijkheden.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-02-2023
  Bijzonder boek
  Ik ben geen lezer maar had het 1e deel binnen een paar dagen uit. Je raakt zo persoonlijk betrokken bij de mensen waar het over gaat. Misschien moet je daar veteraan voor zijn... zo triest dat dit een veteraan moest overkomen. Duidelijk dat de militaire organisatie dit niet goed heeft opgepakt. Het 2e deel ga ik nu lezen, indien mogelijk nog een aanvulling van mijn review.

     persoonlijke betrokkenheid
     de professionele invalshoek

  Geplaatst door uit Valkenswaard , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  21-02-2023
  Barsten in de ziel
  Triest maar waargebeurd verhaal herkenbaar bij velen. Goed gedaan door auteur dit op deze manier te verwoorden.

     Waarheid
     Opbouw

  Geplaatst door uit Tilburg , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-02-2023
  Treffend
  Het boek in één adem uitgelezen. Tranen in mijn ogen. Grote betrokkenheid, zorgvuldig gekozen woorden. Inspirerend, zet aan tot nadenken, noodzaak tot delen. Goed dat dit verhaal is opgeschreven. Laat het een waardevolle bijdrage zijn. Bewustwording, inzicht, impact, inspiratie, doorzetten, volhouden, verbetering. Zijn afscheid het begin van een puzzel waarvan velen zullen profiteren. Dank en veel wijsheid.

     Impact
     Bewustwording

  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 21,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Ik voel me verloren. Ik slaap niet meer en kan me niet meer ontspannen. Ik krijg nauwelijks meer iets uit mijn vingers en voel me depressief en onzeker. Ik ben geen schim meer van de man die ik ooit was. Ik voel dat het leven me als zand door de vingers glijdt en ik zie geen andere uitweg meer.'

'Ik ben altijd een vechter geweest, een krijger, dat ben ik, maar nu is er niets meer om voor te vechten.
De rugzak vol met ellende die al jaren op mijn schouders drukt, is te zwaar geworden om nog te dragen en niemand helpt mij om die rugzak af te doen.’

‘Ik wil en kan niet meer zo doorgaan. Laat me maar, het is goed zo. Ik wil er zelf geen einde aan maken vanwege de nare effecten die dat op jullie heeft, maar ik wil gewoon nog één keer aan de bak en met een grote klap dit leven verlaten. Zoek me niet, laat me alsjeblieft met rust en het ga jullie goed.’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen