€ 137,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Begrijpend Lezen Oefenen voor Groep 6

Paul Bergman • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op technisch lezen volgt begrijpend lezen. Bij begrijpend lezen draait het vooral om tekstbegrip. Begrijpt een kind wat er in de tekst staat? Hierbij komen verschillende vaardigheden en strategieën kijken, zoals het kunnen onderscheiden van feiten en meningen, oorzaak en gevolg en het kunnen aangeven van signaal- en verwijswoorden. Ook moeten kinderen de doelen van de auteurs achterhalen, 'tussen de regels door' lezen, de tekst samenvatten en conclusies trekken.

  Het oefenboek Begrijpend Lezen Oefenen richt zich op groep 6 van de basisschool. Het oefenboek helpt hen om beter te worden in begrijpend lezen. Alle vaardigheden komen ruimschoots aan bod en worden getoetst in zowel open als gesloten vragen. Hiermee bereiden kinderen zich optimaal voor op de toetsen die voor begrijpend lezen worden afgenomen.

  Voor meer informatie over begrijpend lezen, zie https://www.begrijpendlezenoefenen.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 144
  Uitgeverij : Educazione
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 07-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,9 uit 18 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  23-02-2024
  Begrijpend lezen
  Altijd moeilijk vak geweest en daarom dit boek genomen. Meer dan tevreden over.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-01-2024
  Achterstand verkleinen
  Snelle levering na bestelling. Vragen werden snel beantwoord na mail. Echt super tevreden. Hadden we dit product maar eerder gekend, dan hadden we het al veel eerder gekocht om de achterstand van onze dochter eerder te verkleinen.

     Verkleint achterstanden snel

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-01-2024
  Van V naar II-score in groep 5, nu groep 6
  Begrijpend lezen is een vaardigheid waar op scholen weinig bij wordt stil gestaan. Dat heb ik nu op drie scholen gezien en dat deed me besluiten voor mijn zoon (in groep 5 al) oefenboeken te gaan kopen. De oefenboeken van Bureau bijles - en ook dit oefenboek voor begrijpend lezen in groep 6 - zijn een goede aanschaf gebleken. Mijn zoon scoorde in groep 5 op de eindtoets voor begrijpend lezen een II-score (waar het in midden groep 5 nog een V was). Hij gaf zelf aan dat het beter ging doordat hij nu wist wat ze met de toetsen bedoelden en dat is terug te herleiden naar het oefenboek voor groep 5, want daar komt echt alles in terug. Lange teksten, korte teksten, instructies, reclames, verhaaltjes, zelfs gedichten. Met dit oefenboek maken kinderen kennis met meer dan de vaardigheden van het lezen, maar bijvoorbeeld ook met verschillende soorten van tekst en hoe je die als schrijver gebruikt en hoe je de doelen eruit kan halen. Het boek biedt genoeg teksten en opgaven om het een tijdje uit te zingen. Zeker als je er de tijd voor neemt, kun je een hoop bereiken. Wij zijn intussen bezig aan het oefenboek van groep 6 voor begrijpend lezen en ik heb heel veel vertrouwen in de leerling in beeld-toets die mijn zoon deze maand moet gaan maken. Ik raad het boek dan ook iedereen aan die twijfelt over begrijpend lezen.

     Naast hogere score ook vaardiger
     Afwisselend en op niveau van kind

  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  09-01-2024
  Prettig werken
  mijn kinderen vonden het prettig om ermee te werken thuis. Ik vond het ook fijn om met ze door te nemen, omdat je dan het type opdracht leert kennen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  27-12-2023
  Leerbegrip groep 6
  Ben van mening dat dit het meest ondergeschoven vak op de basisschool is. Komt nauwelijks aan bod en cito toetst er op los. Dan maar zelf aan de slag. Dit oefenboek heeft alles wat je nodig hebt om een leerjaar begrijpend lezen te trainen. Elke week of twee weken een tekst is afdoende. Het boek gaat verder dan alleen vraag en aanbod, bevat alles over signaalwoorden, maar ook feiten en meningen, argumenten en : belangrijker : de soorten teksten die je tegen kan komen. Eén ding is zeker: na het oefenen herkennen de kinderen ook instructieteksten, teksten met een opinie en reclameteksten. Althans, die van mij wel. Aanrader voor iedere ouder die meer uit leerbegrip wil halen.

     Haalt alles eruit
     Kennis van zaken!

  Geplaatst door uit Haarlem , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  19-11-2023
  Begrijpend lezen groep 6
  Omdat begrijpend lezen al jaren problemen veroorzaakt hebben we dit boek gekocht. Het bevat vele teksten en het heeft goede opdrachten. Goed mee te oefenen en werken door een kind van negen.

     Boeiende teksten voor kind

  Geplaatst door uit Bakel , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-10-2023
  Begrijpend lezen groep 6 achterstand
  Ik kon met de boeken voor groep 6 begrijpend lezen er achterkomen welke teksten en soort opdrachten mijn kind nog niet snapte. Met de goede opgaven erbij gaat dit nu goed. Ik wacht de leerling in beeld toetsen januari met veel vertrouwen af!

     Achterstand weg kunnen nemen

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  23-06-2023
  Tevreden
  Sinds ik jullie begrijpend lezen oefenboek op haar niveau heb aangeschaft heeft m’n kleindochter veel plezier in haar uurtje bijles van ons, zoals ze het intussen zelf noemt.

     Goede teksten
     Goede vragen

  Geplaatst door uit Utrecht
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  17-05-2023
  Goede teksten
  Het boek bevat goede en leuke teksten die passen bij deze tijd. De teksten zijn ook afwisselend en bereiden kinderen goed voor.


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  01-04-2023
  Begrijpend lezen groep 6
  Prima methode om begrijpend lezen thuis met je kind te oefenen. Deze methodiek volgt precies het niveau van mijn kind op school, zodat alles op elkaar aansluit. Dat helpt mijn zoon zijn zelfvertrouwen te vergroten.
 Ik ben heel tevreden.

     Op niveau school
     Goede teksten

  Geplaatst door uit Venlo , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  18-03-2023
  Ruimschoots oefenen
  In het boek zijn vijfentwintig teksten opgenomen met minstens tien opgaven per tekst en dat bied ruimschoots oefeningen voor kinderen.. Uitleg is duidelijk en de opdrachten zijn door kids zelf te maken en na te kijken door ouders.. Door het oefenen zijn de toets scoren van de Cito-toets in januari verbeterd..

     Teksten zijn goed
     Nakijken makkelijk
     Duur om te kopen

  Geplaatst door uit Delft , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-02-2023
  Beter in begrijpend lezen groep 6
  Mijn dochter (groep 6) heeft veel moeite met het begrijpend lezen. Dit heeft grote invloed op haar zelfvertrouwen. We zijn eind vorig schooljaar gestart met de oefenboeken. Mijn dochter is in 3 maanden tijd van E5 IV score naar M6 III score gegaan. Dat zegt wel wat!

     Enorm gegroeid
     Zelfvertrouwen terug

  Geplaatst door uit Soest , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-12-2022
  Goed oefenboek groep 6
  Voor mijn dochter in groep 6 heb ik dit oefenboek aangeschaft en ermee geholpen. Het is een goed boek met veel teksten en opdrachten die helpen de leesvaardigheid te verstevigen.

     Goed oefenboek voor groep 6

  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-05-2022
  Begrijpend lezen
  Goed oefenboek voor begrijpend lezen. Veel teksten en opdrachten.


  Geplaatst door uit Wageningen
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  23-03-2022
  Begrijpend lezen groep 6
  De inhoud van het boek deed me af en toe achterover slaan, want ik had niet gedacht dat kinderen in groep 6 al zoveel moeten kunnen. Het boek heeft echter zijn werk gedaan, want mijn zoon is twee punten gestegen op de Citotoets midden 6 voor het vak.

     Compleet boek
     Inclusief antwoorden

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  05-12-2021
  Duidelijk
  Verhelderend voor ouders! Leuke teksten om met je kind te oefenen voor begrijpend lezen. Door het type vraagstelling snap ik nu ook meer van het vak zelf.

     Leuke teksten voor kinderen

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  09-10-2021
  Begrijpend lezen oefenen groep 6
  Het is een goed werkboek met handige teksten die leuk zijn om te lezen, maar ook de kans bieden iets te leren. De teksten sluiten aan bij de beleving van kinderen in groep 6. De opdrachten wisselen elkaar af in moeilijkheidsgraad.

     Mooie vormgeving
     Leuke teksten om te gebruiken

  Geplaatst door uit Bleiswijk , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-08-2021
  begrijpend lezen
  Het is een goed oefenboek met veel leuke teksten voor kinderen in groep 6. Je kan het zelf met je kind nakijken en bespreken waardoor je net even wat extra aandacht kan geven.

     diverse teksten

  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 137,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen