€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Betekenisvol werken in Buitenschoolse tijd

een praktische methode voor de bso

Jessica Schouten • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Download hoofdstuk 1 en de werkbladen van:
  www.karakteradvies.nl/extra


  Leren kinderen ook buiten schooltijd?
  Ja, natuurlijk!
  Juist in de vrije tijd is er ruimte voor de eigen interesses en persoonlijke kwaliteiten van kinderen. In deze tijd doen ze kennis op en ontwikkelen ze vaardigheden die op school niet aan bod komen. Dit boek beschrijft een praktische methode, gericht op het ontwikkelen van een betekenisvol en divers activiteitenaanbod in de buitenschoolse opvang (BSO). Het biedt een duidelijke structuur en eenvoudige handvatten. Kinderparticipatie en het werken met thema’s hebben een centrale rol.

  BSO
  Dit boek sluit naadloos aan op het pedagogisch kader kindcentra 4-13 jaar, en geeft handen en voeten aan de praktische organisatie van het activiteitenaanbod en kinderparticipatie.

  MBO & HBO
  Voor pedagogische opleidingen is deze methode uitstekend te gebruiken ter voorbereiding op de BPV in de BSO en als leidraad bij het ontwikkelen van een activiteitenaanbod in de praktijk.

  “Goede tips en geheugensteuntjes. Sommige dingen weet je wel, maar doe je te weinig!”
  Astrid Leune
  Leidinggevende BSO Polderpret

  “Enthousiasme is het eerste woord dat in me op komt nadat ik het heb gelezen. Het leest prettig en is duidelijk!”
  Henny Dijk
  Pedagogisch medewerker Kidscasa

  Het boek is geschreven door Jessica Schouten, die de methode vanuit haar ervaring als pedagogisch medewerker, directeur en trainer heeft ontwikkeld.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 215mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Karakteradvies
  ISBN : 9789082475005
  Datum publicatie : 02-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  24-02-2023
  Waardevol voor de praktijk
  Boek is goed opgebouwd, heel duidelijk. Het taalgebruik is heel prettig en toegankelijk voor pedagogisch medewerkers. De inhoud is direct toepasbaar in de praktijk, ook als losse onderdelen.

     Goed opgebouwd
     Toepasbaar in de praktijk
     Misschien een link of QR code naar

  Geplaatst door uit Maastricht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  07-12-2017
  Inspirerend en praktisch goed inzetbaar
  Hallo Jessica, Een korte introductie, ik ben Minke Morks en pedagogisch coach bij Dak kindercentra. Ook ik ben gevraagd door mijn manager Els Koldenhof feedback te geven op het boek “betekenisvol werken in de Buitenschoolse tijd”. Om te beginnen is het boek is gemakkelijk te lezen en al meteen inspirerend. Het geeft veel ideeen en is praktisch goed inzetbaar. Samen met twee unitmanagers ben ik aan de slag gegaan met een team, met beide een gerichte vraag. In het ene team ben ik aan de slag gegaan met het maken van de scan, daarna hebben we doelen gemaakt en prioriteiten gesteld. Omdat het team aangaf eerst de taakverdeling in orde te willen hebben zijn we gestart bij de rollen en de taken in het team. Eerst hebben we een vorm van het kwaliteitenspel ingezet, en de kwaliteiten van de pedagogisch medewerkers aan de rollen in een team gekoppeld. Vanuit daar hebben we met het team gesproken over een divers activiteitenaanbod en hoe je met kinderen aan de slag kunt. Wat ik heel handig vind aan de scan, is dat je met het team een stappenplan kunt bedenken dat bij de behoeftes van het team past. Dit zorgt dan weer voor meer draagvlak in het team. Ook uit het hoofdstuk spel en werkvormen kun je veel halen, ik gebruik de werkvormen ook wel als “opwarmer” om de werkvormen alvast te ervaren. Toch kan ik nog zelf dingen aanvullen mocht ik daar het nut van zien. In het andere team start ik met het invullen van de scan en het stellen van doelen en prioriteiten. Daar is de behoefte meer het gestructureerd aanbieden. Leuk te merken dat het niet zo uitmaakt waar je precies mee begint. Het boek biedt dus structuur, maar ook ruimte. De scan vind ik ook inspirerend omdat het waardevol is om te bepalen of je echt naar een 4 wilt, of niet en waarom wel of niet. Het analyseren van hoe pedagogisch medewerkers met kinderparticipatie bezig zijn werkt dan ook goed. Goed om nog aandacht te besteden aan het borgen en evalueren. Ook nog opvallend en behulpzaam is de mindmap die al uitgewerkt is, waardoor het helder wordt dat activiteiten bedenken helemaal niet moeilijk hoeft ze zijn. Kortom, • Inspirerend (voorbeelden en werkvormen per leeftijdsgroep!)(veel handvatten hoe je precies kinderparticipatie kunt organiseren) • Biedt structuur • Ruimte voor eigen inbreng • Beginnen waar je wilt of gebruiken wat je wilt • Handige werkbladen Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Met vriendelijke groet, Minke Morks Pedagogisch coach

     Inspirerend
     Praktisch goed bruikbaar

  Geplaatst door uit Den haag , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  08-03-2017
  Goed boek,helder en duidelijk
  Makkelijk om mee te werken.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-01-2017
  betekenisvol werken in bst
  een goede leidraad voor iemand die pas gestart is in buitenschoolse opvang erg goed tips die veel werk besparen


  Geplaatst door uit aalter oost-vlaanderen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-03-2016
  De titel triggert je om het boek te gaan lezen
  Een zeer inhoudelijk en praktisch boek die voor meerder niveaus geschikt is. Je kunt na het lezen van het boek op direct in de praktijk gaan werken met thema's op een manier waarmee je echt samen werkt met de kinderen in plaats van alles zelf gaat voorbereiden. Ik vind het zeker een aanrader voor studenten om dit boek aan te schaffen ter voorbereiding ook op de praktijk.


  Geplaatst door uit Zuidbroek , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen