€ 59,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Bewegen, voeding en leefstijl na kanker

Studieboek voor geschoolde beweegprofessionals in de sport- en gezondheidssector

M.Meijers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Jaarlijks ontstaan meer dan 120.000 nieuwe gevallen van kanker. Met de prognose dat het aantal kankerdiagnoses in 2032 zal toenemen naar jaarlijks circa 156.000 diagnoses in Nederland, komt ook de beweegprofessional steeds vaker in contact met mensen die kanker hebben gehad (kankersurvivor). Met de lancering van dit studieboek wordt een bijdrage geleverd aan een veilige(re) en effectieve vorm van begeleiding voor kankersurvivors.

  De informatie in dit studieboek is bedoeld voor de geschoolde beweegprofessional die zich verder wil verdiepen in de ziekte kanker in relatie tot bewegen, voeding en leefstijl. Het boek kan gezien worden als aanvulling op de kennis van een beweegprofessional, beweegagoog, sportkundige of andere geschoolde professional werkzaam in de sport- en gezondheidssector. Hoewel de informatie in dit studieboek bijdraagt aan de bevordering van kennis wordt geadviseerd om, wanneer gestart wordt met de begeleiding van kankersurvivors, ook de door opleidingscentrum Start2Move ontwikkelde scholing te volgen. In deze scholing worden alle thema's uit het boek nader toegelicht.

  Bewegen, voeding en leefstijl na kanker is met veel zorg samengesteld met ondersteuning van diverse experts en specialisten. Door samen te werken kunnen we krachtiger werken aan de stimulering van beweging voor kankersurvivors.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 240mm
  Aantal pagina's : 204
  Uitgeverij : Start2Move B.V.
  ISBN : 9789090374895
  Datum publicatie : 09-2023
 • Inhoudsopgave
  1. Inleiding
  2. De ziekte kanker
  3. Soorten kanker
  4. Oorzaken van kanker
  5. Behandelingen bij kanker
  6. Trainen na kanker
  7. Gewicht en voeding na kanker
  8. Leefstijl en kanker
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 59,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij borstkanker. Een van de meest voorkomende behandelingen is een operatie. Dit kan een borstsparende operatie in combinatie met radiotherapie zijn maar ook een volledige verwijdering van de borst (borstamputatie). Naast het verwijderen van (een deel van) de borst is het mogelijk dat een of meerdere lymfeklieren worden verwijderd (schildwachtklierprocedure). Als gevolg van deze operatie kunnen er beperkingen in de bewegingsvrijheid van de arm ontstaan. Daarnaast is het mogelijk dat door de verwijdering van lymfeklieren lymfoedeem ontstaat. Wanneer iemand een operatie heeft ondergaan, is het verstandig om door middel van fysiotherapie de belasting op te bouwen en vast te laten stellen in welke mate sprake is van een beperking in bewegingsvrijheid of aanwezigheid van lymfoedeem. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen