€ 24,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Srimad Bhagavad Gita - Deel Drie

Deel Drie van Drie

BV Narayana Maharaja • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Deze huidige uitgave van Srimad Bhagavad-gita bevat de essentiële betekenissen uit de commentaren van Srila Visvanatha Cakravarti Thakura en Srila Bhaktivinoda Thakura en wordt verder verhelderd door de exegese van Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja. Deze vertaling is complementair aan de gezaghebbende en populaire Bhagavad-gita Zoals Het Is door Srila A.C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada.

  __________________________________________
  2011 Gaudiya Vedanta Publications,
  Vrindavana, Delhi – India

  Nederlandse vertaling: 2018
  Pro Deo Uitgever Jaya Radhe
  eBooks: www.jayaradhe.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 435
  Uitgeverij : Pro Deo Uitgever Jaya Radhe
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  INHOUD - Bhagavad Gita - Deel Drie van Drie

  Hoofdstuk Dertien - Prakrti-Purusa-Vibhaga-Yoga
  Yoga door begrip van onderscheid tussen de materiële natuur en de eigenaar

  Hoofdstuk Veertien - Guna-Traya-Vibhaga-Yoga
  Yoga door het transcenderen van de drie geaardheden van de materiële natuur

  Hoofdstuk Vijftien - Purusottama-Yoga
  Yoga door het begrijpen van de Allerhoogste Persoon

  Hoofdstuk Zestien - Devasura Sampada-Yoga
  Yoga door onderscheid tussen goddelijke en demonische naturen

  Hoofdstuk Zeventien - Sraddha-Traya-Vibhaga-Yoga
  Yoga door onderscheid van drie soorten vertrouwen

  Hoofdstuk Achttien - Moksa-Yoga
  De Yoga van bevrijding

  Glossarium
 • Reviews (10 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  28-03-2023
  uitstekend,basis
  Srimad Bhagavad Gita is een boek, uitgegeven in drie delen. Als je oprecht verlangen hebt om erachter te komen wie je werkelijk bent, wie "God" is en wat je relatie tussen jouw en God is en wat onze eeuwige oorspronkelijke "religie" is, lees dan dit boek in drie delen (keer op keer). Alle vormen van Yoga worden beschreven, ook Bhakti Yoga. Als je geinteresseerd bent in de hierboven genoemde items en je weten wilt, wat Bhakti Yoga werkelijk is, vind je je antwoorden in dit boek, het is de basis voor onvervalste spiritualiteit en transcendentie. Er zijn veel boeken omtrent godsbewustzijn, zoals de Koran, de Bijbel, de Kabbala, maar er is maar een boek waarin God zelf tot ons spreekt, en dat is de Bhagavad Gita. Het woord God is eigenlijk geen echte naam, meer een aanduiding, maar waarom zou God geen naam hebben? Wij mensen kennen elkaar toch ook bij naam. Ook heeft God een gedaante, net als wij mensen. Wij vinden antwoorden in dit boek, waarin bv. dat God vele namen heeft, maar dat zijn oorspronkelijke naam Krishna (diegene die al aantrekkelijk is en die iedereen tot zich aantrekt, die de oorzaak van alle oorzaken is) ook al word hij soms Bhagavan of Vishnu genoemd. PS Alle boeken in de reeks van Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja zijn '' juwelen'',dus 10, ze geven een onmeetbare schat aan spirituele, transcendente wijsheid en kennis. Met Dank aan Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja en alle in zijn boeken genoemde Vaisnava's en Vaisnavi's Met Dank aan Srimati Devi Dasi, die als discipel van BV Narayana GM onvermoeibaar zijn boeken in het Nederlands vertaald heeft Met Dank aan de Pro Deo Uitgever Jaya Radhe en met mijn excuses voor al mijn e.v.. gemaakte fouten Abhinandan


  Geplaatst door uit Noord-Holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 24,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

BESCHRIJVING VAN DE DERDE ZES HOOFDSTUKKEN

Hoofdstuk Dertien - Prakrti-Purusa-Vibhaga-Yoga
Yoga door begrip van onderscheid tussen de materiële natuur en de eigenaar

Dit hoofdstuk geeft diep inzicht in de materiele natuur en de bewust levende entiteit. Met deze discussie schenkt de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods aan Zijn overgegeven toegewijden een helder begrip van absolute principes en bevrijd hen daarmee uit de oceaan van de materiele wereld. Als zuivere toewijding in het hart verschijnt, volgen kennis en verzaking van nature als een secundair gevolg. Om echter zijn begrip van de ware aard van toewijding aan Hem sterker te maken, is het nog steeds noodzakelijk over de kennis te beraadslagen om er realisatie van te krijgen. Als een toegewijde een duidelijk begrip krijgt van absolute principes, wordt hij gekwalificeerd om prema, of zuivere liefdevolle toewijding aan Bhagavan te krijgen.

Hoofdstuk Veertien - Guna-Traya-Vibhaga-Yoga
Yoga door het transenderen van de drie geaardheden van de materiële natuur

Een analytische studie van dit hoofstuk leidt to het beself, dat deze materiele wereld eenvoudig expandeert door de actie en interactie van de drie geaardheden van de materiële natuur: goedheid, goedheid, hartstocht en onwetendheid. Beoefenaren van bhakti-yoga kunnen deze drie geaardheden gemakkelijk oversteken en tenslotte worden gekwalificeerd om Bhagavan te bereiken.

Hoofdstuk Vijftien - Purusottama-Yoga
Yoga door het begrijpen van de Allerhoogste Persoon

Deze materiële wereld strekt zich uit van de lagere planetaire stelsels tot de hogere. Levende entiteiten zijn afgescheiden deeltjes van de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods. Degenen, die van Hem zijn afgekeerd, worden gebonden door het gevolg van hun acties en zwerven door verschillende hogere en lagere levenssoorten. Door groot geluk echter kan men de genade krijgen van een bonafide geestelijk leermeester en zich onder zijn aanwijzingen volkomen in de verering van Sri Krsna gaan bezighouden, waarbij men weet, dat Hij alleen de Allerhoogste Persoon is. De absorbtie van de toegewijden in hun verering van Krsna maakt hen gewaar van alles. Het gevolg is, dat ze de oceaan van deze materiele wereld gemakkelijk kunnen oversteken.

Hoofdstuk Zestien - Devasura Sampada-Yoga
Yoga door onderscheid tussen goddelijke en demonische naturen

In dit hoofdstuk worden de goddelijke en demonische naturen uitgelegd. De levende entiteit, die wordt betoverd door het externe, begoochelende vermogen van God, staat onder controle van goddelijke of demomische kwaliteiten. Als men zijn toevlucht neemt tot een goddelijke natuur, raakt hij geneigd tot de verering van God. Degenen, die daarentegen een demonische natuur aannemen en van Hem afkerig worden, gaan naar de hel. Degenen met een demonische aard verspreiden de theorie van mayavada, die zegt, dat alles illusie is, inclusief God Zelf. Het is essentieel om van deze demonische tendens verlost te worden. Dit kan worden bereikt door Bhagvan met vertrouwen te vereren in de associatie van zuivere toegewijden.

Hoofdstuk Zeventien - Sraddhä-Traya-Vibhaga-Yoga
Yoga door onderscheid van drie soorten vertrouwen

In dit hoofdstuk worden de drie soorten vertrouwen uitgelegd. Een persoon ontwikkelt vertrouwen in de geaardheid goedheid, hartstocht of onwetendheid volgens de associatie, die hij heeft, en de natuur verkregen uit voorgaande indrukken. Als de levende entiteit alleen gezelschap houdt met zuivere toegewijden van Hari (de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods), verschijnt transcendentaal vertrouwen in zijn hart. Dan kan hij Bhagavan vereren, die
transcendent is. Een dergelijke toegewijde is in feite een heilige.

Hoofdstuk Achttien - Moksa-Yoga
De Yoga van bevrijding

Dit hoofdstuk presenteert de essentie van de hele Gétä. Eerst wordt Sri Krsna
geïdentificeerd als de hoogste Waarheid onder al Zijn transcendentale manifestaties en daarna wordt de meest vertrouwelijke instructie gegeven. Er wordt uitgelegd, dat men dienst aan Hem in Zijn hoogste woonplaats kan verkrijgen, vol transcendentale smaken, door deze oefeningen achtereenvolgens uit te voeren:
1) Zich aan Hem overgeven
2) De negen onderdelen van bhakti uitvoeren
3) Aanvaarding van de toevlucht van bhava-bhakti, of zuivere, transcendentale toewijding.

Glossarium
. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen