Niet leverbaar

×

€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Darmkanker

Ingeborg A.M. Kuys • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Bijzondere ervaringsverhalen,
  darmkanker
  Ingeborg Kuys

  Na haar autobiografie over colitis ulcerosa
  ‘Vreemde kronkels’, en een tweede boek over de ziekte van
  Crohn & colitis ulcerosa’, verscheen 5 oktober 2010 het derde
  boek van Ingeborg Kuys. Dit keer met bijzondere
  ervaringsverhalen over darmkanker.

  Voor dit boek heeft Ingeborg dertien ervaringsverhalen
  van patiënten met darmkanker en mensen uit de
  omgeving van deze patiënten gebundeld. Ieder verhaal
  wordt belicht vanuit een verschillende achtergrond.

  Hamied Firouztash verliet, samen met zijn ouders en drie broers, zijn geboorteland Iran om in Nederland het geluk te vinden. Enkele jaren later overleed vader aan de erfelijke variant FAP. Twee van zijn vier zoons bleken erfelijk belast. Daniel de Lange was partner van de in 2006 aan darmkanker overleden actrice Frédérique Huydts. Hij vertelt op een fantastische manier van hun ontmoeting tot aan haar allerlaatste minuut. Frank Sanders werd in 2007 weduwnaar van tv-persoonlijkheid Jos Brink. Ook zijn bijzondere verhaal werd in dit boek opgenomen. Jonge moeder Miranda Noordermeer heeft de chronische darmziekte colitis ulcerosa en kreeg als gevolg daarvan darmkanker. Harry Nienhuis is op dit moment kankervrij ondanks twee operaties aan de lever door uitzaaiingen. Annemieke Muller onderging twee keer de bijzondere HIPEC-operatie en Wil v.d. Linde en Hans van Oostwaard ontdekten darmkanker op tijd door mee te doen aan een gezondheidscheck/proefbevolkings-onderzoek. De ouders van Dusty van der Tuin verloren hun zoon op 13-jarige leeftijd aan darmkanker; iets dat maar zelden bij kinderen voorkomt. De flamboyante Elisabeth Gloucester geniet zich gek en reisde, tussen haar chemokuren door, de hele wereld rond. Ans van de Ven en Erie Stoef vertellen hun uiteenlopende verhalen rondom HNPCC-Lynch. Frank Wanders stelt alles in het werk zijn leven te verlengen, ondanks uitzaaiïngen in de lever waarvoor hij nog slechts palliatief kan worden behandeld. De chemo slaat aan en naar omstandigheden gaat het eigenlijk heel goed met Frank.

  Ieder hoofdstuk is voorzien van beeldmateriaal.

  Ondanks de soms verdrietige verhalen, is dit boek op een positieve manier geschreven. De rode draad in veel verhalen is dat deze patiënten en mensen uit hun omgeving het leven sinds hun ziekte léven en meer dan ooit intens genieten van de alledaagse dingen.

  In combinatie met de bijdrages van internist-oncoloog Prof. dr. Dick Richel (AMC), maag-darm-leverarts Dr. Evelien Dekker (AMC), internist en Hoogleraar Erfelijke darmkanker Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge (UMC St Radboud) en chirurg-oncoloog Dr. Joost Klaase (MST) ontstaat er een compleet boek dat patiënten, mensen in hun omgeving en zorgverleners een goede indruk geeft van deze ziekte.


 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 133mm x 212mm
  Aantal pagina's : 306
  Uitgeverij : IKProductions
  ISBN : 9789081281232
  Datum publicatie : 10-2010
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen