Fragment
Voor wie is dit boek?
Dit boek is geschreven voor mensen die een boek willen schrijven over hun kennis, expertise, ervaring en visie. Mensen die zich geremd voelen door chaos, angst en onzekerheid en toch vastberaden zijn een weg te vinden om hun boek daadwerkelijk te schrijven.
Dit boek is bij uitstek geschikt voor ondernemers, en beelddenkers in het bijzonder. Ook als je een vorm van dyslexie hebt, is dit boek absoluut geschikt. De crux is dat het fundament wat je legt, de weg vrij maakt voor het soepel beschrijven van je verbeelding. Met structuur als stevige ondergrond.
Waar de mensheid behoefte aan heeft is collectieve transformatie. Alle oude-wereldsystemen om ons heen staan op hun grondvesten te schudden, vertonen scheuren en brokkelen af.
Hoe breng jij met jouw boek licht in dit landschap? De worstelingen, uitdagingen en problemen die jij in je leven hebt ontmoet, bent aangegaan en hebt overwonnen maken jou wie je nu bent. Die bepalen wie die schrijver is die je in jezelf mag ontdekken. Jouw transformatie is een bron van inspiratie voor anderen die vergelijkbare uitdagingen in hun eigen leven hebben.
Zij kunnen dankzij jouw boek zichzelf herkennen in je verhaal. Die herkenning roept in hen een gevoel van erkenning op. Ze voelen zich gezien, gehoord en raken geïnspireerd om een voorbeeld te nemen aan jouw reis. Jouw transformatie leidt tot hun transformatie. Jouw heling leidt tot hun heling.
Zo geef jij het stokje door, opdat anderen hun stokje op hun beurt ook weer kunnen doorgeven.
o Welke obstakels voel je wanneer je denkt aan het schrijven van je boek?
o Voelt het als iets zwaars, wat veel tijd en inspanning kost?
o Zie je ertegenop, omdat je bedrijf al de nodige tijd, inzet en aandacht van je vraagt?
o Kun je je maar moeilijk voorstellen hoe je het schrijven voor elkaar krijgt?
o Ervaar je de last van chaos en weet je niet hoe je daar structuur in aanbrengt?
Herken je hier iets van? Zo ja, geeft dat je te weinig vertrouwen en is dat dan waarom je het idee van je eigen boek voor je uitschuift?
Met bovenstaande obstakels hebben heel veel mensen te maken. Uitstellen is niet het werkelijke probleem. Vertrouwen ook niet. Wat er mist, is helderheid. De helderheid over hoe je het wel aanpakt op een manier die deze obstakels omzeilt. De helderheid die jou laat schrijven vanuit je intuïtie, met de wind van structuur in de rug.
Door het denken (structureren) en het doen (schrijven) uit elkaar te trekken - en in de juiste volgorde toe te passen - ontstaat de juiste structuur. Die structuur laat jou soepel schrijven vanuit je intuïtie en verbeelding. Zo schrijf je jouw teksten altijd in je eigen, natuurlijke stijl. Je bent daardoor automatisch en dus moeiteloos congruent in je taalgebruik.
Tijdens de denkfase schakel je de hulp in die jij daarbij nodig hebt. Zoals de manier waarop je zinvol en eenvoudig structureert. Staat de hoofdstructuur? Dan kun je zorgeloos schrijven. De innerlijke criticus staat dan niet meer in de weg.
Belangrijk voor jou dat je weet dat het denken voorafgaat aan het schrijven. Structuur aanbrengen met een klein aantal woorden kost belachelijk minder tijd en moeite dan met een zee aan intuïtief geschreven tekst.
Wat ik voor me zie, is dat jij je eigen wens vervult. Dat je jouw kennis en expertise doorgeeft. Zolang deze zaken in je hoofd zitten, kan jij er alleen zelf iets mee. Je kennis en expertise krijgen pas waarde wanneer je die op papier zet: je boek bepaalt die waarde.
Als beelddenker en dyslectisch denker moet je het in het leven en je werk hebben van actie in plaats van taal en tekst. Dat maakt het lastig om goed te verwoorden wat je precies bedoelt. Je wordt dan heel creatief in het uitbesteden van werk op het vlak van taal en tekst. Juist jouw creativiteit zorgt echter voor de ervaringen die zeer de moeite waard zijn om te delen. Die ervaringen en daaruit voortvloeiende inzichten zitten in je hoofd. Je hebt angst voor schrijven of ziet gewoonweg de optie niet om een boek te schrijven. Precies daarom wil ik je de kans bieden om jouw verhaal samen wél in woorden te vatten.
Als ik nu terugdenk aan mijn jeugd… zie ik waar mijn vaardigheden hun oorsprong hebben gevonden. Vanwege de autistische communicatiebeperking van mijn vader heb ik geleerd zo te communiceren dat hij mij begreep. De aanleg die ik van nature heb voor taal en techniek vormt een stevige basis voor mijn werk. Want die aanleg en mijn jeugd vormen de bron: en dankzij die bron heb ik mij bekwaamd in genuanceerd en duidelijk taalgebruik.
Wat jouw boek te brengen heeft, bestaat bij de gratie van vier voorwaarden, namelijk dat:
o Jij als auteur goed uit de verf komt.
o Je boek is geschreven in jouw eigen, unieke taal.
o De lezers jouw boek echt willen lezen.
o Jouw boodschap helder is en daadwerkelijk landt bij je lezers.
×