€ 12,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Brein & Branie

C. van Broeckhoven • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Onthouden, herinneren en vergeten... wat is dat precies? Wanneer slaat 'gewoon' vergeten om in alzheimerdementie? Op welke manier pleegt deze ziekte een aanslag op je brein? Is het erfelijk? Speelt het milieu een rol?
  CHRISTINE VAN BROECKHOVEN (1953) is professor in moleculaire biologie en genetica aan de Universiteit Antwerpen. Met haar baanbrekende onderzoek naar de genetische basis van onder meer de ziekte van Alzheimer, manisch-depressieve psychose en andere zenuwziektes bij volwassenen behoort ze tot de wereldtop in haar discipline. De weg die ze heeft afgelegd is een verhaal apart: als werkloze richtte ze vanuit het niets haar eigen laboratorium voor neurogenetica op aan de Universiteit Antwerpen.
  In BREIN & BRANIE - EEN PIONIER IN ALZHEIMER vertelt Christine Van Broeckhoven over haar passies van haar jeugd tot nu. Het brein is belangrijk, maar de branie evenzeer, want de wereld van de wetenschap is vooral een mannenbastion. Ze vocht met de overheid en de priv ctor, die een vrouw aan de top niet echt zagen zitten, kleine veldslagen uit: keihard, maar subtiel en met humor.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 139mm x 220mm
  Aantal pagina's : 197
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789052409115
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 12,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen