€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Brieven aan mijn vader

Bas Hendriks • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Bas Hendriks (1976) schrijft al jaren op verschillende platforms. In 1983 kreeg hij een dagboek voor zijn verjaardag en in één van de eerste posts spreekt hij al over het schrijven van een boek. Sinds 1996 schrijft hij met name over zijn sport basketball. In clubkrantjes, op websites en voor programmaboekjes. Het idee om een boek uit te geven is nooit ver weg geweest, en stak de laatste jaren weer de kop op. Toen zijn vader een medisch traject in ging hield hij een dagboek bij met het idee om achteraf te publiceren. Het idee verwaterde toen de eerste storm over leek.


    In de zomer van het Coronajaar 2020 kwam er een verhaal naar boven over een roemruchte voetbalwedstrijd waar hij ooit bij was geweest. De Treffers uit Groesbeek tegen Oranje, op de laatste donderdag voor het beroemde EK in Duitsland. Het bleek een zetje in de goede richting want in de maanden die volgden schreef hij verder. Soms over verhalen die zijn vader ooit verteld had, andere keren over dingen die ze samen meegemaakt hadden in het ziekenhuis of daarvoor.

    Het resultaat is een verhalenbundel waarin Hendriks diept uit eigen herinnering en de lezer op bijzondere wijze een vlieg op de muur is. Vooral is ‘Brieven aan mijn vader’ een herinnering aan de man die hij jarenlang ‘superman’ noemde tegen vrienden en collega’s.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 145mm x 210mm
    Aantal pagina's : 184
    Uitgeverij : Coheba Media
    ISBN : 9789090344997
    Datum publicatie : 01-2021
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Superman


Bij het aanschaffen van mijn nieuwe Renault in 2011 heb je een grote rol gehad. En ook bij het goed houden van die bolide heb je een rol, want nadat we in juni de Renault hebben opgehaald in Elst bij de dealer zitten we bij jou thuis aan de koffie. ‘Eigenlijk zou je hem ook moeten stallen. Bijvoorbeeld onder de Albert Heijn’ zo opper je en biedt aan dat ik jouw plek daar over kan nemen voor 30 euro in de maand.

Het vooruitzicht om mijn nieuwe auto binnen te kunnen zetten in plaats van achter bij mijn flat op de gemeenschappelijke parkeerplaats met een paar blauwe zone’s waarover ik in de 16 jaar dat ik daar woon twee keer struikel, stemt me meteen positief. Zeker als het koud en nat wordt dan is een dak over de auto prettig, zo vindt ik dat najaar uit.

Het plekje dat je altijd had, heeft een grote nummer vijftien in het vak staan en is redelijk vooraan. De ‘druppel’ doet het hek bij de ingang mooi open gaan, en dan is het een meter of twintig misschien naar de auto. Regelmatig vertel je mij dat je nadat je binnengekomen bent door de grote poort naar de auto liep, instapte en dan net voordat de poort weer ging sluiten naar buiten reed. De eerste keren dat ik uit de ondergrondse garage naar buiten rijd in mijn Laguna ben ik daar nog helemaal niet mee bezig, maar na een dikke week ga ik het ook proberen.

Grote poort gebruiken om binnen te komen, in snelwandelpas naar de auto, instappen, en dan weer naar buiten. Maar telkens als ik aankom bij het hek schuift dat weer netjes dicht. En dus moet ik met mijn auto de sensoren aan het werk zetten voordat alles weer open draait en ik naar buiten ga. Na een keer of vijf proberen geef ik het op. Ik geloof je niet. Zonder de indruk te maken te willen snoeven bevestig je bij navraag het nogmaals: ‘Ja, als je doorloopt dan past het precies, en ben je buiten voordat hij weer helemaal dicht zit.’ Ik laat deze slag aan jou. Jaren later probeer ik het nog een paar keer als ik me realiseer dat je achteruit geparkeerd zou kunnen hebben en daardoor misschien sneller van je plek kwam dan ik in de Renaults of de Peugots. Maar ook als ik meteen weg kan rijden vanaf de plek kom ik tijd te kort om het door mij zelf geopende hek in dezelfde opening te passeren. Ik glimlach. Die laatste tien jaar van jouw leven noemde ik je ‘Superman’ als ik het tegen anderen over je had. Superman. Het moet de enige logische verklaring zijn voor het feit dat jij er in slaagde in één opening van de poort binnen te komen en weer uit te rijden, en ik bij lange na niet. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen