€ 25,70


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Buiten de lijnen

Oka Storms • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek (Onderbouwing) is het tweede deel van het pakket: Buiten de lijnen.

  Buiten de lijnen bestaat uit twee delen:
  Het eerste deel is de handleiding: werken met het Sensoa Vlaggensysteem bij specifieke groepen kinderen en jongeren. Dit deel bevat ook 32 situatieschetsen en tekeningen, 4 werkfiches en de Normatieve Lijst. (ISBN 9789044133769)

  Het tweede deel bevat de Onderbouwing. Hierin staat een omschrijving van gezond seksueel gedrag en de seksuele ontwikkeling. Seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van kinderen en jongeren wordt gesitueerd in zijn functie of betekenis binnen de ontwikkeling. Wat zegt de literatuur over wat de belangrijkste bouwstenen zijn voor een gezonde (seksuele) ontwikkeling? Ziet de seksuele ontwikkeling er anders uit bij kinderen en jongeren in complexere (probleem)situaties, namelijk wanneer er sprake is van beperking en/of trauma? Wat weten we over het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in relatie tot de aspecten beperking, trauma, gender en cultuur? Na een overzicht van de risico- en beschermingsfactoren uit de literatuur volgen aanknopingspunten voor begeleiding in de vorm van een krachtenveldanalyse. Gender en cultuur kunnen de seksuele ontwikkeling en het risico op seksueel grensoverschijdend gedrag beïnvloeden. (ISBN 9789044133967)

  Op het niveau van de professional en de organisatie worden de uitdagingen bekeken die op dat vlak spelen en hoe de hier gepresenteerde aanpak kan helpen in het ontwikkelen van competenties, afspraken, visie en wegwerken van weerstanden en mythes.

  Over de auteur(s):
  Erika Frans, sociaal agoog, is ervaren trainer en expert op vlak van seksuele en relationele vorming en preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze is samen met Thierry Franck auteur van het 'Vlaggensysteem. Praten met kinderen en jongeren over seks en seksueel grensoverschrijdend gedrag (2010, 2012). Zij werkt bij Sensoa.
  Karen De Wilde, orthopedagoog en seksuoloog, is actief op het terrein van relationele en seksuele vorming. Zij werkt als trainer bij Sensoa en heeft veel expertise op het terrein van relaties en seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en jongeren met een beperking.
  Willy van Berlo, psycholoog, werkt als co├Ârdinator nationale programma's bij Rutgers, kenniscentrum seksualiteit. Zij heeft veel expertise op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksuele diversiteit en genderissues, en seksualiteit van mensen met een ziekte of beperking.
  Kristin Janssens, sociaal-cultureel antropoloog, is senior projectleider, onderzoeker en ontwikkelaar bij Movisie, Programma Preventie en Aanpak Huiselijk en Seksueel geweld & Veiligheid. Ze is ook betrokken bij de verdere doorontwikkeling van het Vlaggensysteem en de implementatie ervan in Nederland. Ze heeft preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren als specifiek aandachtsgebied.
  Oka Storms, cultureel antropoloog, is adviseur en onderzoeker bij Movisie, Programma Preventie en Aanpak Huiselijk en Seksueel geweld & Veiligheid. Zij is ook betrokken bij de doorontwikkeling van het Vlaggensysteem in Nederland.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 172mm x 241mm
  Aantal pagina's : 165
  Uitgeverij : Garant
  ISBN : 9789044133967
  Datum publicatie : 04-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 25,70

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen