€ 27,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Chants bij de Geneefse Psalmen - spiraal gebonden

Chants op basis van de harmonisaties van Claude Goudimel

Ton Meijer • Boek • loose-leaf

 • Samenvatting
  Flaptekst


  Deze bundel onderscheidt zich van alle andere bundels met chants (Chant Books) doordat de melodische gegevens consequent zijn ontleend aan de Geneefse Psalmen en meer specifiek de harmonisatie daarvan door Claude Goudimel (ca. 1514 – ca. 1572) in het boek "Les Pseaumes mis en rime Francoise par Clement Marot et Theodore de Beze, Mis en musique a quatre parties par Claude Goudimel" (Jacqui, 1565). Alle chants bestaan uit originele fragmenten van de door Goudimel gebezigde harmonisaties. Ze zijn eenvoudig, met veel herhalingen, maar ontlenen daar ook hun kracht aan.
  Het doel van deze uitgave is om de chants, naast het "gewone" gebruik, in afwisseling met de metrische berijming te kunnen zingen. Hoewel dat lang niet voor iedere psalm mogelijk zal zijn gezien de lengte (of liever het gebrek daaraan) is er toch voor gekozen alle psalmen op deze manier te bewerken.

  De auteur

  Als zanger in zowel kerkkoren als oratorium koren heeft Ton Meijer (1941) een bijzondere interesse voor rituelen en ceremonieën en in kerkmuziek. Ook nadat hij stopte als bas in de Capella Vesperale Eindhoven bleef hij actief met het bewerken van de Preces en Responses voor de Evensong en het vinden van geschikte chants voor de psalmen. Zo kwam hij op het idee de harmonisaties van Goudimel te gebruiken als basis voor chants.
  In 2013 zette zijn werk voor de Capella Vesperale Eindhoven hem tevens aan tot het opzetten van een database van chants, waarin onder andere gezocht kan worden op de melodie van een chant, middels de vingerafdruk methode. Op het ogenblik (mei 2023) bevat de index bijna 40.000 verwijzingen voor ruim 11.000 unieke melodieën. De database is te vinden op www.anglicanchant.nl.
  Alle chants in deze bundel zijn ook opgenomen in de database en een lijst van vingerafdrukken is onderdeel van de bundel.
 • Productinformatie
  Binding : Loose-leaf
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 265
  Uitgeverij : Chantfinder Publications
  ISBN : 9789464810967
  Datum publicatie : 05-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  20-08-2023
  Chants
  Wat fragmentarisch in de opzet van se chants

     Goed te gebruiken vanwege de ringba
     Wat schematisch in de composities

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 27,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen