Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Datadilemma's in de zorg
  Datadilemma's in de zorg (ePUB)

Datadilemma's in de zorg

Jan Harm Zwaveling • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Agendeert talrijke datadilemma’s in de zorg Maakt helder hoe ingewikkeld de inzet van data in de gezondheidszorg is Belicht technische verleidingen, juridische obstakels en ethische dilemma’s Zoekt naar oplossingen in het belang van de patiënt Geeft aanzet tot het formuleren van richtsnoeren voor verantwoorde omgang met data

  Digitale data vormen een onuitputtelijke energiebron. Data kunnen de zorg slimmer, zuiniger en persoonlijker maken. Dat weten onderzoekers, dokters en patiënten. Tegelijkertijd stuiten zij op grenzen en valkuilen. Technische verleidingen, juridische obstakels en ethische dilemma’s. 
  Van wie zijn al die data die de zorg verzamelt? Wie gebruikt ze waarvoor? Gaan techbedrijven er integer mee om? Wie is verantwoordelijk voor verkeerde beslissingen, gebaseerd op data? En kan iemand patiënten verplichten om hun data te doneren?
  Uiteindelijk is leiderschap vereist. In dit boekje nodigen de bestuurders van Máxima MC en de Sint Maartenskliniek talrijke auteurs uit om mee te denken. Zij willen een nationale dialoog veroorzaken. Het doel: het formuleren van breed gedragen afspraken om de datadilemma’s in de zorg op te lossen.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 123mm x 183mm
  Aantal pagina's : 149
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036824279
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen