€ 22,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

DE BEELDENBREKER

Eric Verbiest • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Jan Camerlynck is een eenvoudige wever in de 16e eeuw, in de Spaanse Nederlanden. Het is een tijd waarin de spanningen in de samenleving explosief oplopen. Edelen die hun privileges teloor zien gaan, dagen het absolute gezag van de Spaanse koning uit. Rederijkers spotten met de wantoestanden in de roomse kerk en roepen in navolging van de humanisten op tot zelfstandig denken. Protestanten eisen vrijheid van godsdienst op. En in de opkomende textielcentra leeft een grote groep arbeiders die slecht betaald wordt en bij de veelvuldige hongersnoden verpaupert
  Als deze groepen, elk met hun eigen belangen, elkaar vinden en de spanningen tot uitbarsting komen in de hagenpreken en beeldenstorm is Jan Camerlynck erbij. Aanvankelijk als lijfwacht van een predikant, later steeds meer als een leider van een groep bosgeuzen die strijdt voor godsdienstvrijheid en ondertussen het Westkwartier in Vlaanderen onveilig maakt, kerken vernielt en priesters molesteert.
  Gebaseerd op historische documenten en kronieken wordt in deze roman verhaald hoe een eenvoudige, weifelende wever uitgroeit tot een gewelddadige man. Eindigt hij, zoals zovelen, op de brandstapel? Of wordt hij toch nog op het laatste moment gered door zijn kameraden?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 190
  Uitgeverij : SIBAN
  ISBN : 9789464813418
  Datum publicatie : 08-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen