€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De blote belhamel

ontroerende cursiefjes over de apenstreken van een kleine deugniet uit de jaren ‘60 in Vlaanderen

Gino Van Wynsberge • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In de blote belhamel gunt Gino Van Wynsberge (1961) ons een inkijk in zijn jeugdfratsen. Zijn liefdevolle ouders gooiden voor hem twee keer zes. Toch liep zijn leven grillig in allerlei richtingen. Van het tuinpad van zijn grootvader over de kraanrails van zijn vader en het basketveld van de Broederschool naar het paradeplein van de Cadettenschool.
  Nu beleeft hij zijn tweede jeugd en blikt terug. Was zijn eerste jeugd louter een optelsom van toevalligheden of een gevolg van bewuste keuzes?
  Of, hoe vaak heb jij toeval al uitgelegd als een logisch gevolg van jouw weloverwogen beslissingen?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 123
  Uitgeverij : Gino Van Wynsberge
  ISBN : 9789464439144
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Aan de overkant van de straat woonde Lucien de Loodgieter. In mijn kinderfantasie was een ‘loodgieter’ een soort alchemist, een tovenaar die misschien wel goud kon maken. Tot papa een gasboiler in de badkamer wilde installeren en Lucien om hulp vroeg. Toen bleek dat hij een kleine meneer was die hard kon vloeken en waterbuizen kon repareren door er op te kloppen.
Lucien had ook een hele dikke Mercedes. Dat was grappig want hij moest soms tussen de spaken van zijn stuur kijken om in zijn garage te kunnen rijden. Zijn vrouw Henriette was ook groot, net zoals zijn Mercedes. Lucien kwam maar tot aan haar schouders.
Of misschien was het omgekeerd en hield zij wel van kleine mannen, want ze hield ook van haar kleine poedel. Een zot beest dat vaak aan mijn been wilde schudden.
De achterzijde van hun huis keek uit op een vaag stuk land, ruw gras met wat putten en struiken en doornen en brandnetels. Goed geschikt om sprinkhanen te vangen of te voetballen of bramen te plukken of zo. En om Henriette in haar badkamer te bespieden. Want we kenden haar routine. Eerst deed ze het rolluik omhoog en dan het licht aan. Daarna deed ze haar slaapkleed uit om zich stevig onder haar oksels te wassen en met de haardroger te staan zwieren. Tussen 'licht aan' en 'slaapkleed uit' doken wij dan snel onder een struik om stillekes te liggen gluren. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen