€ 13,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Bom

dagboek van een scheiding

Marion Kassenberg • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Marion Kassenberg (1970) wist niet wat haar overkwam toen haar man als donderslag bij heldere hemel aangaf te willen scheiden. Zes jaar lang was ze gelukkig met haar grote liefde en niets wees erop dat haar geluk wreed verstoord zou worden. De bom onder haar huwelijk werd volslagen onverwacht gedropt en vanaf dat moment was niets in haar leven meer hetzelfde.

  In ‘De Bom’ vertelt Marion het schrijnende verhaal van deze nachtmerrie. Ze gaat de strijd aan met deze onverwachte breuk en met zichzelf. Op zoek naar antwoorden moet ze zien te dealen met de pijn, het verdriet, de woede, de valse hoop.
  Rauwe emoties worden treffend beschreven waarbij ze zichzelf niet spaart.
  De idiote acties die ze uithaalt om haar man terug te winnen geven het boek een luchtige tint. Pijnlijk is het kijken naar haar eigen aandeel. Wat deed ze fout? Heeft ze iets over het hoofd gezien? Tenslotte beschrijft ze uitgebreid haar vermoeden van een midlifecrisis, eenvoudig uitgelegd door middel van citaten die haar steun gaven in die moeilijke tijd.

  ‘De Bom’ is geen zelfhulpboek. Je zult er geen tips in vinden hoe je een scheiding overleeft. Dit is een verhaal dat verteld moet worden, het verhaal van een gewone vrouw, die stukje bij beetje, dwars door haar tranen heen, haar humor terug vindt en haar eigenwaarde. Een vrouw die vecht voor de liefde, voor gerechtigheid en uiteindelijk voor zichzelf.

  “Al zou er maar één iemand geholpen zijn met dit boek. Eén vrouw of man, die op dit moment denkt dat de zon nooit meer zal gaan schijnen. Eén persoon die geen idee heeft wat er met zijn of haar partner aan de hand is, omdat er nu eenmaal niet veel bekend is over het fenomeen midlifecrisis.
  Voor alle mensen die plotseling hun partner, met of zonder midlifecrisis, los moeten laten is dit boek geschreven. Dat ze er steun uit mogen halen.”
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 303
  Uitgeverij : Marion Kassenberg
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 04-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 10 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  11-04-2020
  Sterkend
  Wat een weelde eigenlijk in deze hel om te kunnen ervaren dat ik toch niet helemaal alleen ben. Tegelijkertijd verdrietig natuurlijk, want elk gezin dat agv midlifecrisis doodleuk schaamteloos aan de rand van de afgrond wordt gezet is er ècht één teveel. Een goudeerlijk, kwetsbaar, zorgvuldig, nuchter en open boek, wat niet in het minst agv een geregeld humoristische ondertoon zo ontzettend en broodnodig stèrkt in deze ongelooflijke gebeurtenis. Marion, nogmaals: dankjewel voor je werk.


  Geplaatst door uit Noord Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  20-02-2019
  Doeltreffend.
  Fijn boek om te lezen over de gedachtes en gevoelens van een lotgenoot. Aan te raden voor lotgenoten die in hetzelfde schuitje zitten of zaten.

     Lees makkelijk weg.
     Herkenbaarheid

  Geplaatst door uit Noord-Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  19-09-2016
  Een boek wat je bezig houdt
  Ik wilde er in blijven lezen omdat ik zo benieuwd was hoe het verder ging! Maar..... tegelijkertijd ook weer niet want ik wilde er zo lang mogelijk over doen en het niet in één ruk uitlezen. Dat heb je met sommige boeken...... Wanneer ik nu, nadat ik het boek alweer een tijdje geleden met een zucht in mijn boekenkast zette en zeker wist dat ik dit boek over een paar jaar nogmaals zou lezen, komen er termen bij mij naar boven als, (h)erkenning en troost. Herkenning van situaties en gevoelens. Veel wat in dit boek beschreven is heeft mij postuum getroost. Het was een stukje erkenning van gevoelens die ik had verdrongen. De paginanummering die ik (overigens nauwelijks) miste is in de inmiddels nieuwe druk toegevoegd!!

     Open en realistisch geschreven
     Leest als een trein

  Geplaatst door uit Gemeente Noordenveld , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  14-09-2016
  Echt een aanrader
  Ik vond het een prettig/makkelijk te lezen boek. Voor mij heel herkenbaar verhaal en duidelijk geschreven. Wat fijn dat dit boek is uitgegeven. Mijn moeder leest het boek nu ook en vindt het ook super geschreven. We misten beiden wel de blz.nummering. Als je een partner met Midlife Crisis hebt (gehad), is dit echt een aanrader... zoooo herkenbaar allemaal.

     Makkelijk leesbaar
     BLz nummering ontbreekt

  Geplaatst door uit Provincie Utrecht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-07-2016
  dagboek van een scheiding
  Goed, heel herkenbaar. fijn boek om te lezen. Leest snel

     fijn geschreven
     herkenbaar

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  13-07-2016
  In een adem uitgelezen
  Voor eenieder die als donderslag bij heldere hemel door zijn/haar partner is verlaten een absolute aanrader! Of de reden nou een midlifecrisis is, of puberale verliefdheid gekoppeld aan nul verantwoordelijkheidsgevoel en een totaal verlies van empathie en realiteitszin: als je partner van het ene op het andere moment 180 graden verandert en jullie geluk bagatelliseert dan wel ontkent en jou en jouw verdriet (en dat van eventuele kinderen) volledig negeert, dan verslind je dit boek. Zeer herkenbaar - als je als lezer dezelfde waanzin van dichtbij hebt meegemaakt, is het erg fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die een soortgelijk verhaal hebben meegemaakt. Dat je blijkbaar dus toch niet gek bent geworden. Als je dit niet zelf van nabij hebt meegemaakt geloof je het niet, daarom heeft dit boek de kracht van lotgenotencontact.

     Easy to read
     Herkenbaar

  Geplaatst door uit Twente , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  11-06-2016
  Top!
  Meeslepend, pakkend, zo uit het hart, zet aan tot nadenken, overpeinzen, ontspannend maar vooral vol bewondering hoe beeldend Marion mij heeft genomen in haar BOM ervaring en de emotionele rollecauster die ze zo treffend weet te verwoorden...dikke duim!

     Leest makkelijk.
     Oprecht, puur geschreven.

  Geplaatst door uit Roden , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  01-06-2016
  Herkenbare hel
  Een scheiding door een midlife crisis van de partner is een ware hel. Mensen die dit hebben meegemaakt zullen veel uit dit verhaal herkennen. Voor mensen die onbekend zijn met het fenomeen midlife crisis, zullen hun ogen/oren niet geloven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  20-05-2016
  Boeiend en meeslepend
  Marion neemt je mee in haar rollercoaster van gevoelens. Kwaadheid, verdriet, onmacht wisselen elkaar af in dit meeslepende verhaal. Zeker ook een aanrader voor "lotgenoten" maar ook voor niet gescheiden mensen. Een prettig boek om te lezen, geschreven vanuit het hart.

     8

  Geplaatst door uit Almelo , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-05-2016
  Meeslepend
  Na de eerste bladzijde zat ik er al helemaal in. Letterlijk uit het gevoel geschreven. Machteloosheid, woede, verdriet, hoop, wanhoop, alles komt erin naar voren. Erg goed verwoord. Tegelijk ook triest om te beseffen dat dit echt is gebeurd! De schrijfster hoopt er anderen mee te helpen die in een soortgelijke situatie zit. Ik ben er van overtuigd dat ze dat hiermee heeft kunnen doen en dan geldt dat (gelukkig) niet eens voor mij. Had het boek in 2 dagen uit!!


  Geplaatst door uit Leek , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 13,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Dinsdag 18 januari 2011
“Mam, hij heeft een ander.”
Met dichtgeknepen keel weet ik de woorden nog net uit mijn mond te krijgen. Ik houd de hoorn met trillende handen vast. Hoe vertel ik haar in godsnaam dat mijn Grote Liefde van me wil scheiden voor een vrouw die hij nauwelijks kent? Ik kan niet praten, ik huil alleen maar. “Oh nee meid….Hoe kan dat nou? Wat een lul!”
Hortend en stotend vertel ik haar in welke hel ik ben beland sinds vanmorgen. Ze heeft al zo’n zware tijd gehad nadat mijn vader overleed. En nu moet ik haar iets vertellen waar ze de komende maanden opnieuw wakker van zal liggen. Ik ken haar. Mijn verdriet is haar verdriet. Maar met wie zou ik dit anders als eerste delen? Ik heb het nog enkele uren voor me gehouden omdat de schok te groot was. En ook omdat ik volledig in de veronderstelling was dat het één grote vergissing was. Natuurlijk zou hij thuiskomen, me in zijn armen nemen en me vertellen dat hij een fout had gemaakt en dat hij bij me zou blijven. Ik zou hem vergeven en voor hem vechten en alles zou goed komen. Ook mijn moeder begint te huilen. Net als zijn ouders, die ik daarna bel. Ik voel me schuldig. Ik zet voor mijn gevoel hun zoon voor schut. Alsof ik dit stil moet houden. Wat een misplaatste emotie. Er is er maar één die zich schuldig moet voelen en dat ben ik niet. Mijn schoonouders zien de hele lijdensweg al voor zich. Het is de tweede keer dat ze een schoondochter dreigen kwijt te raken door de escapades van hun oudste zoon. Woest zijn ze! Hoe haalt hij het in zijn hoofd!
Voor een vrouw die hij nog maar net kent nota bene. Ik voel me enorm gesteund door hen en dat doet me goed. Afgelopen weekend vierden we hun vijftigjarig huwelijksfeest. Er werden nog foto’s gemaakt van de hele familie en van ons als gezin. Ons gezin. Bas en zijn kinderen Job, Joris en Meike. En ik met mijn dochter Ilse. Al zes jaar vormen we een samengesteld gezin.
Ik realiseer me meteen dat een afdruk van die foto’s geen waarde meer zal hebben. Sterker nog, ze zullen waarschijnlijk niet eens afgedrukt worden. Vreemd dat je op zo’n moment aan totaal niet-relevante dingen denkt. Misschien is het ergens toch wel relevant, omdat het pijn doet. Vooral de gedachte dat ook hij stralend poseerde, maar blijkbaar met zijn hoofd bij haar zat. Hoe moeten mijn schoonouders van in de zeventig dit verwerken? Huilend hangen we op. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen