€ 18,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Bosridders en de staartenknipper

Paardenlol met Daan en Kevin

} Monte Visser • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Voor de lezers.
  Daan en Kevin wonen op een grote kampeerboerderij met een koetsenbedrijf. Omdat zij te groot worden voor hun pony én hun pony ‘Jacco’ te oud wordt, willen ze graag een grotere pony. Terwijl ze daar naar op zoek zijn is er een paardenstaartenknipper actief. Uiteindelijk krijgen zij zelfs twee ponys. Maar die moeten zij nog wel veel leren.
  Ook komen ze de staartenknipper tegen. Staarten afknippen mag niet, maar ze begrijpen wel waarom hij het doet. Lees maar, spannend Joh!

  Algemeen.
  Lezersdoelgroep: t/m 14 jaar én de beperkte mens. Verbinding is het thema in dit boekje. Twee broertjes die alle dagen lol maken met hun ponys spreekt al aan. Daarnaast wordt de verbinding gelegd met buitenactiviteiten. Dat is gezond voor lichaam en geest. Verder wordt er met het stukje ‘zorg’ een beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsbesef van de jeugd. De voorlezer kan, naargelang zijn publiek, dit thema toelichten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 94
  Uitgeverij : Monte Visser
  ISBN : 9789464067965
  Datum publicatie : 05-2021
 • Inhoudsopgave
  Inhoud

  4 Hoofdstuk 1 Hoe komen wij aan een paard?
  15 Hoofdstuk 2 Nog meer afgeknipte paardenstaarten.
  20 Hoofdstuk 3 Een grote klus en een vreemde gast.
  34 Hoofdstuk 4 De training van Marshall en Kid.
  41 Hoofdstuk 5 Lukt het op Marshall en Kid te rijden?
  47 Hoofdstuk 6 De eerste buitenrit gaat bijna mis.
  54 Hoofdstuk 7 Daan en Kevin in het water, een cadeau
  als beloning.
  62 Hoofdstuk 8 Nieuwe schoenen, en nieuw haar?
  68 Hoofdstuk 9 Wat een rare menwagen!!
  74 Hoofdstuk 10 De staartenknipper gevonden.
  90 Hoofdstuk 11 Marshall en Kid nemen hun hoed af.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Nadat de jongens een drinkbak hebben gekocht rijden ze weer terug naar huis. Als ze het erf opdraaien geeft Daan zo’n gil dat Kevin van schrik een rare slinger maakt en de drinkbak die hij nonchalant in zijn hand hield vallen. “EEN PONY…” roept Daan en wijst. En nu ziet Kevin het ook. In de door de jongens nieuw gemaakte paddock staat een pony. En wat voor een! Bijna een paard, zo groot. Ze laten de fietsen midden op het erf liggen, vergeten de drinkbak en lopen naar de paddock. “Een vos”, zegt Kevin. “Prachtige witte beentjes en een fijn blesje”, vult Daan hem aan. Het diertje staat de jongens rustig aan te kijken. Om de hoek komen pappa, mamma en de nieuwe gasten aan. Doldriest als Kevin is roept hij: “Zal ik even laten zien hoe je paard moet rijden.” Toen de jongens nog kleiner waren reden ze om de beurt op Jacco. Daar hadden ze wel een zadeltje voor, maar ook zonder zadel reden de jongens makkelijk rond. Hij loopt de paddock in, maakt een paar geruststellende geluidjes, pakt de manen en springt zo zonder zadel op de rug van de pony. Om er in een grote boog over het hoofd van het beestje weer af te vliegen. Het dier had nauwelijks bewogen, maar bokte Kevin bruusk van zijn rug. Beteuterd kijkt die achterom naar het paard en Daan. Die staat met hele grote ogen en open mond te kijken. “Oké, dat was niet handig, maar sta niet zo stom te kijken”, moppert Kevin in het zand liggend. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen