€ 18,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Bosridders gaan ringsteken

Paardenlol met Daan en Kevin

Monte Visser • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Voor de lezers.
  Daan en Kevin wonen op een grote kampeerboerderij met een koetsenbedrijf. Samen met hun paardjes Marshall en Kid hebben ze alle dagen lol. Want dat zijn twee hele brave paardjes hoor. De jongens rijden er op, maar spannen ze ook wel eens voor een menwagen. Dit jaar willen ze voor het eerst mee doen aan het jaarlijkse ringsteken. Maar dan moeten ze wel eerst hun menwagen ombouwen. En wat moet de buurman nou toch met een strijkbout en een gestolen fiets??

  Algemeen.
  Lezersdoelgroep: t/m 14 jaar én de beperkte mens. Verbinding is het thema in dit boekje. Twee broertjes die alle dagen lol maken met hun ponys spreekt al aan. Daarnaast wordt de verbinding gelegd met buitenactiviteiten. Dat is gezond voor lichaam en geest. Verder wordt er met het stukje ‘zorg’ een beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsbesef van de jeugd. De voorlezer kan, naargelang zijn publiek, dit thema toelichten.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 77
  Uitgeverij : Monte Visser
  ISBN : 9789464431827
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  Inhoud

  4 Hoofdstuk 1 Buurman komt op bezoek.
  13 Hoofdstuk 2 Een springles met oude dames.
  20 Hoofdstuk 3 Van wie is die strijkbout?
  27 Hoofdstuk 4 De buurvrouw vertelt.
  33 Hoofdstuk 5 De fietsendief.
  44 Hoofdstuk 6 Nu is het zeker, de buurman krijgt hulp.
  53 Hoofdstuk 7 De buurman wordt ouder en weer kinds.
  56 Hoofdstuk 8 Ringsteken en mest gooien.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hihaaaa, roept Daan uitgelaten en hij rijdt knetterhard door de bosven. Het water spat in het rond en maakt hem en zijn pony Marshall drijfnat. Het water loopt Daan over zijn gezicht en zijn rode krullen hangen nat van onder zijn helm over zijn wangen, maar hij voelt het niet eens. Wat hij wel voelt, is Marshall die al net zo vrolijk is als Daan en met grote galopsprongen door het diepere gedeelte van de bosven racet. En hij zelf voelt alleen maar blijdschap. Als hij aan de overkant achterom kijkt, ziet hij Kevin met een hele grote smile Kid aansporen om nog sneller te gaan. Ook die zijn drijfnat. Rakker hun hondje, een kortharige, langbenige Jack Russel die altijd bij hun is rent luid blaffend langs de rand van het water en duikt er ook af en toe in. Kevin rijdt het strandje op en galoppeert op zijn allersnelst voor de picknicktafel langs en plonst dan ook het diepe gedeelte in. Wat een lol. “De Bosridders forever”, roept hij zijn scheefgezakte helm weer recht duwend.

“Het water staat in mijn laarzen, bij jou ook?” Vraagt Kevin aan Daan als ze aan de picknicktafel zitten om even iets te drinken en de pony’s te laten uitrusten. “Drijfnat, ik haal er net een voorntje en een kikker uit”, antwoord de altijd lollige Daan lachend. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen