€ 17,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De complexiteit van maladaptief dagdromen

Anneke Bakker • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit boek wordt de complexiteit van Maladaptief dagdromen beschreven. Verschillende aspecten komen aan bod zoals de onderzoeken/wetenschap, de symptomen, de diagnose, de behandelingen voor zover ze bekend zijn en de vooruitzichten. De ervaringen van co-auteur Ankie Driessen die aan MD leed, zijn hierbij verwerkt.

  We weten allemaal wat dagdromen is en hoe prettig dat kan zijn. Maar als dagdromen je leven overnemen, kan het complex worden als je het niet meer in de hand hebt. Je kunt in een andere of verschillende werelden gaan leven naast het ‘gewone’ leven. Je kan op verschillende manieren in MD terechtkomen. Bijvoorbeeld uit eenzaamheid, na trauma(‘s) of uit adoratie. Je kiest in zo’n geval, bewust of onbewust, een vluchtweg om de situatie de baas te blijven. Om op die manier de werkelijkheid aan te kunnen. Het is een aandoening die begin deze eeuw werd ontdekt door de Israëlische professor Eli Somer en die er de naam Maladaptive Daydreaming (MD) aan gaf. Hij zag ook snel verbanden met adhd, trauma, autisme en andere aandoeningen. In het boek wordt de complexiteit van MD beschreven. Verschillende aspecten komen aan bod zoals de onderzoeken/wetenschap, de symptomen, de diagnose, de behandelingen voor zover ze bekend zijn en de vooruitzichten. De ervaringen van co-auteur Ankie Driessen die aan MD leed, zijn hierbij verwerkt. MD is vooral in Nederland nog een vrij onontgonnen gebied en we hopen met dit boek hierin verandering te kunnen brengen, omdat het leven met maladaptive dagdromen toch vaak uiterst problematisch en pijnlijk is.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 102
  Uitgeverij : SAAM Uitgeverij
  ISBN : 9789493346086
  Datum publicatie : 03-2024
 • Inhoudsopgave
  Inleiding Wat is maladaptief dagdromen? De prevalentie van maladaptief dagdromen Tekenen en symptomen van maladaptief dagdromen Oorzaken van maladaptief dagdromen De beleving van maladaptief dagdromen Wanneer dagdromen een verslaving wordt De impact op het dagelijks leven Behandeling en zelfhulpmiddelen Verhalen van hoop en herstel Het vinden van de juiste hulp Epiloog Bronnen Bijlagen Trapped in a daydream Mindfulness meditation and self-monitoring reduced maladaptive daydreaming symptoms Maladaptive daydreaming: evidence for an under-researched mental health disorder Maladaptive daydreaming and counterfactual thinking Mindfulness meditation and self-monitoring reduced maladaptive daydreaming symptoms Index
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarZondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen