€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Crohning van de Koning

Een waargebeurd verhaal over leven met ziekte van Crohn.

Ricardo de Koning • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een boek over Crohn. Waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Mijn leven lang ben ik bekend met de ziekte van Crohn. Tenminste.. van kinds af aan dan. Het voelt in ieder geval ‘mijn leven lang’. Je kan er een boek over schrijven! En toch… moet ik nog even een drempeltje over. De verhalen die ik geschreven heb komen letterlijk uit mijn leven. Het zijn momenten waarin ik blij en gelukkig was, maar ook waarin ik bedroefd en verdrietig was. Heftige momenten die ik nog nooit gedeeld heb met iemand. Ja oké.. op mijn moeder en mijn vrouw na dan. Ik wil mensen mijn verhaal vertellen. Niet om zielig te doen hoor, maar om mensen te inspireren positief te blijven in het leven. “Lukt dat nog na het lezen van heftige verhalen?”. Ik zal jullie beloven dat dit geen depressief boek gaat worden. Het zal inderdaad grotendeels gaan over mijn ziekte van Crohn met de daarbij horende nadelige effecten. Maar ik ben en blijf een positief mens. “Hoe blijf je zo positief in het leven na alles wat je hebt meegemaakt?”. Deze vraag heb ik een keer letterlijk te horen gekregen. Maar ik denk dat mijn verhaal in dit boek daar zeker meer over kan vertellen. De persoon die ik nu ben heeft namelijk een hele geschiedenis. Om antwoord te geven op de vraag ‘hoe ik zo positief blijf’ moeten we maar bij het begin beginnen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 172
  Uitgeverij : Ricardo de Koning
  ISBN : 9789090334776
  Datum publicatie : 08-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,3 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  22-12-2020
  De Crohning van de Koning
  Echt een heel mooi boek van een ervaringsdeskundige. Het heeft mij als moeder van een zeer zieke zoon met Crohn nog meer inzicht gegeven. Echt een aanrader om te lezen. zou mooi zijn als er op scholen ook meer aandacht wordt geschonken aan "onzichtbaar" ziek zijn. Dat zou met dit boek op een toch wat laagdrempelige manier kunnen.


  Geplaatst door uit Bakel
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  20-09-2020
  in 1 adem uitgelezen
  Zo herkenbaar!!


  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  19-09-2020
  Konings geschreven
  Wat geweldig geschreven. Ik ben een moeder van een kind van 15 met crohn en echt zo herkenbaar geschreven. Het is echt geen, zwaar boek zelfs soms komisch. Ik heb het in een teug uitgelezen. Ik zit er zelfs aan te denken om vanuit de ouder te gaan schrijven.

     Niet zwaarmoedig
     Schrijf/druk foutjes

  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  19-09-2020
  In een ruk uitgelezen
  Dit boek kwam als geroepen. Een betere timing was er niet. Twee maanden geleden kreeg ik de diagnose Crohn. En in deze gekke periode met Corona kom je bijna niet in het ziekenhuis. Alles moet telefonisch en daardoor vergeet je veel te vragen. Prednisolon? Is goed, geen idee wat dat doet met je. Dit boek beantwoorde al mijn vragen. Het is eerlijk en het wordt geschreven met een dikke dosis humor. Ik zou alles wel willen delen maar je moet gewoon dit boek aanschaffen. Ook als je geen Crohnie bent en iemand in je omgeving hebt!

     Mooi eerlijk geschreven
     Dikke dosis humor
     Te kort

  Geplaatst door uit Bedum , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  17-09-2020
  leest verrassend prettig
  Ricardo laat ons van binnenuit kennismaken met de ernstige, chronische ziekte, die zijn leven heeft bepaald. Dat doet hij luchthartig, maar urgent. De soms hilarische beschrijvingen afgewisseld met bloedserieuze noties laten zien hoe hij met het ongemak dealt en tonen aan hoe je met een dergelijke handicap in het leven kunt staan anders dan als slachtoffer. Hij maakt ons daarvan deelgenoot en "ontlast" zichzelf daarmee van het isolement dat bij iedere chronische aandoening van kind af aan op de loer ligt. Daarin ligt de waarde van dit boek voor veel anderen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-09-2020
  Snelle levering en super goed boek
  Wie Crohn heeft een aanrader


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen