€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Drenkeling

Novelle

Rutger Willem Weemhoff • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De novelle De Drenkeling omvat in 15 fragmenten een 4 uur durende monoloog. Telkens voorafgegaan door 15 sonnetten, wordt u meegenomen In een meditatieve stroom van teksten: de als een muziekstuk klinkende gedachtestroom van De Drenkeling. De zee van het onderbewuste van deze drenkeling doet in al zijn gelaagdheid ook uw gedachten kolkend stromen. U betreedt een geheel eigen wereld, het universum van een kunstenaar. Voor de geluidscollage tekende de Deen Frank Gustafson. Ook verkrijgbaar als audiotour:
  https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/9789082229806/de-drenkeling

  Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff

  Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gemeentelijke Universiteit van A’dam. 'Filosofie van de dood, da's pas leven!' luidt zijn montere motto als ‘de filosoof van de dood' in een interview met Filosofiemagazine:
  ‘Ik sterf, dus ik ben (niet)’.

  Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder de naam die zijn totale oeuvre het beste covert: Partout.
  Producties zijn uitsluitend te bestellen als paperback.

  www.rutgerweemhoff.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 216mm
  Aantal pagina's : 131
  Uitgeverij : Partout
  ISBN : 9789464065763
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff

  Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gem. Universiteit van Amsterdam. 'Filosofie van de dood, da's pas leven!' luidt zijn montere motto als ‘de filosoof van de dood' in een interview met Filosofiemagazine: ‘Ik sterf, dus ik ben (niet)’.

  Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder de naam die zijn totale oeuvre het beste covert: Partout.
  Producties zijn te bestellen als paperback of als e-book.

  www.rutgerweemhoff.nl

  Elk hoofdstuk van De Drenkeling wordt voorafgegaan door een sonnet:

  De Drenkeling
  De Tederheid
  De Verliefdheid
  De Liefde
  De Vreugde
  De Hysterie
  De Wellust
  De Woede
  Het Verdriet
  De Uitzinnigheid
  De Haat
  Het Verlangen
  De Wanhoop
  De Angst
  De Waanzin
  De Verwondering
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

je kunt geen werkelijke ervaringen opdoen zonder pijn het lijden is functioneel ten opzichte van de gelukservaring weiger niet langer je oerstatus als wezen dat opgebouwd is uit volkomen tegengestelde krachten die met elkaar strijden om het moment in de fictie van het uitsluitende geluk zul je ten onder gaan aan verveling aan het verschrikkelijk futiele gedrag van je uitsluitend dierlijke impulsen je mentale bestemming zal wegvluchten als een schaduw voor de zon en je zal zonder die schaduw eenzijdig eenmalig eenkennig en eenzelvig bestaan want zonder te denken aan je eigen dood zonder jezelf te relativeren zonder je zelf als eindig te beschouwen zit je op een dwaalspoor geef je dood de ruimte geef jezelf de ruimte zoek naar je oorsprong wees eerlijk met betrekking tot de gelaagdheid van het bestaan laat alle ervaringen toe in je leven wees je bewust van de scheppende en destructieve krachten sluit soms je ogen om te huilen om de wereld voel de macht van het lijden en maak vanuit die kracht de wereld een stukje beter. Geef jezelf de kans om steeds opnieuw te beginnen open je zelf totaal met alle innerlijke en uiterlijke zintuigen gericht op alle mogelijke ervaringen sterf in het diepste van je gedachten zodat je intenser gaat leven en gaat zien hoe de samenhang is van de geboorte van elk moment en het verdwijnen ervan in de leegte en zo leren we onszelf om verdrietig te durven zijn en vanuit deze diepe existentie kunnen we een ander werkelijk ontmoeten we zijn dan niet meer alleen verdriet smeedt ons mensenkinderen aaneen de normale struikelblokken tussen mensen worden opgeruimd wanneer Magere Hein op de deur bonst deze diepe verbondenheid die je dan voelt is er altijd dat is de waarheid van de dood dat er een eensgezinde ervaring bestaat voor allen een ultieme totaalervaring van alle wezens van alles wat er bestaat een visionaire uitwisseling van entiteiten het naakte bestaan teruggebracht tot een zingen van de al-ziel tot de muziek van het collectieve een-zijn tot de magie van de onderlinge uitwisseling via kosmische krachten de trance van de zich elk moment verversende besteedbare energieën die in elkaar wensen op te gaan en die zich tegelijkertijd splitsen een raadselachtige verbinding tussen alles en niets tussen leven en dood ×
SERVICE
Contact
 
Vragen