€ 20,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Film

Jan van Dingstee • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Oscar is een filmproducent met een fascinatie voor geschiedenis. Wanneer zijn mentor Leo het bedrijf Dutch Film Design verkoopt, wordt het overgenomen door Guy Dupont. Oscar raakt in conflict met deze Vlaming, die geheel andere plannen met het productiehuis voorheeft.

  Oscars jeugdvriend Nick is als zakelijk adviseur aan het bedrijf verbonden. Zijn leven verloopt op rolletjes tot hij in een duivels scenario terechtkomt dat hem dwingt te kiezen tussen zijn vriendschap met Oscar en de enige kans zich uit een uitzichtloze situatie te bevrijden.

  Intussen wordt de succesvolle kunstschilder Emile Noblet door zijn verleden ingehaald. Chantage en bedreiging voeren hem vanuit zijn ateliers in Valencia en Amsterdam terug naar zijn geboortestreek in Zuid Frankrijk. Daar, in het hotel van Nicks vrouw, kruisen de paden van Oscar en Emile elkaar. Tussen hen ontstaat een vriendschap die beiden moed en inspiratie geeft hun benarde omstandigheden te lijf te gaan.

  Centraal thema in het boek is uitsluiting. Het geheimzinnige snijpunt tussen jezelf uitsluiten of uitgesloten worden en de rol die onvoorwaardelijke liefde daarin speelt. Het boek ‘De Film’ volgt het spoor van drie mannen die elk hun eigen strijd over de regie van het leven voeren. Gehinderd door oorsprong en afkomst, gemangeld tussen intuïtie en verstand, worden zij geconfronteerd met gemis, verlies, loyaliteit, identiteit, passie, principes en de kracht van hun verlangens. Ieder van hen maakt tenslotte zijn eigen keuzes om in een moeizame dans met de wereld op de been te
  blijven.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 215mm
  Aantal pagina's : 415
  Uitgeverij : Jan van Dingstee
  ISBN : 9789463454896
  Datum publicatie : 12-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  14-01-2019
  Spannende debuutroman.
  Ik heb de Film met veel plezier gelezen waarbij je eigenlijk niet wil stoppen met lezen. Het boek gaat over herkenbare thema's op persoonlijk vlak maar ook op werkgebied. Er zit veel vaart in met verassende wendingen waardoor het nooit verveelt. Boeiend tot en met de laatste alinea incliusief de epiloog.

     Spannend, fantasierijk
     Goede verhaallijn

  Geplaatst door uit Zuid Holland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 20,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen