€ 27,95

ePUB ebook

  € 9,99

PDF ebook

niet beschikbaar

De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin

V.P. Ramman • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Een boek dat te spannend is om neer te leggen'

  Met tegenzin verhuist Amber met haar moeder naar een verlaten streek. Gek genoeg stroomt het gebied vol met nieuwe inwoners. Spontaan blijkt de wereld meer te bevatten dan Amber ooit voor mogelijk hield.
  Gaandeweg merkt Amber dat zij talenten heeft die anderen niet hebben. Zo voelt Amber dat zij mentaal verbonden is met twee ‘wolvenpups’. En zo kan zij intuïtief een andere dimensie vinden.
  Amber hoort dat er meerdere dimensies bestaan, waarvan sommige uit balans raken. Ook wordt naar haar gezocht, want zij is de sleutel tot het openen van die werelden – en meteen is zij daarmee het probleem.
  Amber zal tot het uiterste moeten gaan als zij niet dood wil. Gelukkig krijgt zij hulp van haar nieuwe klasgenoten: Tim en de tweeling, Jun en Shen. Elk heeft een ongewone afkomst, waardoor zij samen meer weten over wat haar te wachten staat.
  Door hun bijzondere gaven te combineren, grijpt Amber de kans om te blijven leven. Terwijl de tijd dringt, bereiden de jongvolwassenen zich voor op de ontmoeting met een monster.
  Onder alle druk ontwikkelen zij nieuwe krachten. Niets is meer wat het lijkt te zijn …

  'Een wereld die pijnlijk duidelijk maakt, dat wij te weinig op signalen letten – en meer op onze intuïtie zouden moeten vertrouwen'

  In het boek De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin staat de interactie tussen mens en dier centraal. Gesitueerd in de ruige natuur ontvouwt een spannend en meeslepend verhaal.
  Dit verzinsel is niet vreemd voor V.P. Ramman. Toen zij als kind leerde schrijven, ging zij verwonderen en … alles vastleggen. Echt alles.
  Zij is niet meer gestopt en is geïnteresseerd in fantasy, avontuur en persoonlijke ontwikkeling. Vooral buitenzintuiglijke waarneming vindt zij fascinerend.
  Als het even kan, brengt zij tijd door in rustige natuurgebieden – vaak in gezelschap van een wolfachtige. Nieuwe verhalen ontvouwen zich dan vanzelf.
  Op haar website https://www.veraslifestylewereld.nl/ staan meer boeken, blogs en filmpjes. Haar motto is: Het leven mag fijner zijn waar mogelijk en dat start net met die tips!

  'Een verhaal over moed, angst, vriendschap en oorlog'
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 352
  Uitgeverij : Vera's Lifestyle Wereld
  ISBN : 9789464812626
  Datum publicatie : 07-2023
 • Inhoudsopgave
  4. Colofon
  7. Inhoud boek
  350. Nawoord
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 27,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Gedachteloos bestudeert Amber de rol, haar armen uitgespreid zoals op een van de tekeningen. Het is een nodeloos ingewikkeld figuur.
‘Dat snap ik,’ antwoordt Amber op Tims woorden, haar handen naar elkaar toe bewegend alsof zij zwemt. ‘Toch is het niet anders. We kunnen moeilijk zelf op zoek naar dat ding.’
Tim staart haar aan alsof hij water ziet branden. Zijn mond wagenwijd open van ongeloof. Verdwaasd mompelt hij: ‘Dat is het! Dat ik daar niet zelf op ben gekomen.’ Theatraal slaat hij zich voor het hoofd.
‘Wát?’ briest Amber nors. Verstoord stopt zij midden in haar oefening. Tims koortsachtige gedrag leidt haar te veel af. Zo kan zij zich toch niet concentreren? Zeker niet als Jun tussendoor aan haar armen en benen zit om de beweging verder te perfectioneren. Jun neemt het trainen erg serieus. Een geduldige docente is zij alleen niet. De berispingen komen en gaan.
‘Amber, opletten!’ sist Jun dan ook gelijk, terwijl zij vinnig Ambers handen corrigeert. Ze accepteert niet dat Amber meer bezig is met Tim dan met haar uitleg. Sinds de tirade van Ceder hebben zij niet meer voor een echte poort gestaan. Maar dat houdt Jun niet tegen. Ze laat Amber de posities uitvoeren. Keer op keer. Tot in perfectie.
Geïrriteerd door de terechtwijzing werpt Amber een terloopse blik opzij en zegt schamper: ‘Geef toe, Jun. Hoe komt iemand erop dit te verzinnen!’
In antwoord trekt Jun alleen harder aan Ambers vingers. Nors moppert Jun: ‘Het is wat het is. Doe gewoon wat er staat!’
Amber moet zich beheersen om Juns handen niet van zich af te slaan, ook al bedoelt Jun het goed. De afgelopen dagen heeft Amber de rol doorgenomen met Jun. Bij twijfel over de uitvoering van de figuren, overlegt Jun met Shen. Samen staan zij dan over de rol gebogen en proberen de tekeningen juist te interpreteren.
Het is gissen wat het moet zijn, omdat zij niet op een poort kunnen oefenen. Maar met Ambers hypnose-achtige reactie op portalen kunnen zij geen risico meer lopen. Eerst droog oefenen tot alle kennis in haar hoofd zit en dan pas weer een poort.
Naar Ambers mening zit alleen alles al in haar hoofd. Voor haar gevoel al een eeuwigheid … Jun is echter onvermoeibaar en blijft de oefeningen herhalen – tot Ambers grote verdriet.
Juns lessen blijven namelijk niet beperkt tot de villa, waar zij de voorbereidingen treffen. Jun grijpt elk moment samen aan. Op de gang. Bij de meisjestoiletten. In de fietsenstalling. Of onder het eten. Vast van plan de bewegingen te vervolmaken en de theorie in Ambers geheugen te stampen.
Na de nare ervaringen met de twee poorten mag er niets meer fout gaan. Door Juns gedrevenheid heeft Amber de grootste moeite haar nieuwe vriendin niet als een belaagster te beschouwen.
Alsof Juns gedrag niet vervelend genoeg is, hebben Tim en Shen zich ook uitgeroepen tot Ambers beschermengelen. De drie vrienden duiken te pas en te onpas op en volgen haar als een schaduw waar zij ook naartoe gaat. Het gaat heel vanzelfsprekend … Amber vermoedt een stilzwijgende afspraak tussen de drie. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen