€ 22,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De glimlachende dode

Peter Gortworst • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De glimlachende dode  Hij drukt zijn wang even tegen de hare. Het is deze kleine blijk van aanhankelijkheid die het hart van Zoete raakt en waarneemt wat het oog niet ziet. Het oog ziet een weerbarstig, eigenwijs kind. Haar hart een doodgoeie jongen die het leven niet cadeau zal krijgen.

  ‘Je bent mijn lieve jongen,’ fluistert ze zacht in zijn haar.  Een uit Syrië gevlucht gezin komt in een gemoedelijk Zeeuws dorp wonen. Vanzelfsprekend roept dit reacties op. Een deel van de inwoners heet hen welkom en helpt waar nodig. Een ander deel ziet deze gelukszoekers, deze profiteurs liever gaan omdat Syrisch zand zich niet mengt met Zeeuwse klei.

  Koen, als inwoner van dit dorp, bewijst dat het wel kan. Het gaat hem niet gemakkelijk af en de oorzaak is dit keer niet zijn laaggeletterdheid. Zoete, zijn moeder, is de belangrijkste vrouw in zijn leven maar Khadija uit dat verre Syrië, laat hem niet onberoerd. Zijn verering, aanhankelijkheid en platonische liefde maken het hem moeilijk zijn positie tegenover Khadija te bepalen.

  ‘De glimlachende dode’ is een actuele streekroman die in een onbevangen en vlot leesbare schrijfstijl is geschreven. Proeflezers ontdekten dat humor en verdriet, mededogen en meedogenloosheid, liefde en haat dicht bij elkaar liggen. Ze waren onder de indruk van de schokkende, ontroerende en bij tijden hilarische gebeurtenissen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 227
  Uitgeverij : Peter Gortworst
  ISBN : 9789464811957
  Datum publicatie : 04-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Ben jij hier niet bang?’ vraagt hij na een tijdje.
‘Bang? Voor wat?’
‘Voor de zee achter de dijk. Die staat hoger dan het land waar wij nu wonen.’
‘Nee, waarom zou ik.’
Hij had het kunnen weten. Zijn vrouw is voor niets en niemand bang. Zij is een strijdbare vrouw, een krachtmens die er alles aan zal doen om het hoofd boven water te houden. Mocht ze een keer koppie onder gaan, dan vecht ze als een onverschrokken leeuw om weer boven te komen. Dat ze in Zeeland terecht is gekomen, kan haast geen toeval zijn.
‘Ik heb je lief,’ bekent hij.
‘En ik jou, mijn lieve Mustafa.’

×
SERVICE
Contact
 
Vragen