€ 15,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 7,50

De goede ridder

het eerste sprookje van john fabriek met prachtige tekeningen van inga amirkhanian

John Fabriek • Boek • paperback

 • Samenvatting

  De goede ridder is een prachtig sprookje over een eenzame draak en een moedige ridder. Beide figuren lijken elementen van de schrijver zelf te vertegenwoordigen. Enerzijds is er de draak, die zich afgewezen voelt en zich in het donker afzondert. Anderzijds is er de ridder, die beschikt over een diep innerlijk weten, daadkracht en het vermogen om geluk te brengen. De ridder weet wat hij moet doen, aarzelt op de drempel, maar doet toch wat hij moet doen. Door zijn actie krijgt de draak de kans zich te hernieuwen, krachtig te worden, tot leven te komen en zich te transformeren tot een prachtig wit paard. De ridder galoppeert op dit paard de toekomst tegemoet.

  Thema’s in het sprookje zijn: eenzaamheid, afwijzing, zelfbescherming, groei, geboorte, hoop, de drempel overgaan, eenwording (heelwording) en kracht / energie die vrijkomen na heelwording.

  Van elk verkocht boekje gaat 1 euro naar de stichting "Dichterbij-Clown" om het werk van Dichterbij-Clowns te ondersteunen. De drukker Pumbo doet hier vervolgens nog 1 euro bij.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 21
  Uitgeverij : DeCreatieFabriek
  ISBN : 9789081884907
  Datum publicatie : 09-2012
 • Inhoudsopgave
  Inleidend
  In het sprookje komen diverse symbolen voor die een betekenis kunnen hebben. Hieronder volgt een overzicht van deze symbolen.
    Draak 
  Een complex en universeel symbool, de draak wordt gezien als beangstigend en evengoed beheersbaar en zal onder bepaalde omstandigheden de eigen ongetemde aard voorstellen. De noodzaak om in het reine te komen met onze eigen hartstochten en chaotische overtuigingen. Allemaal hebben we een heldhaftig deel in ons dat gevaarlijke conflicten onder ogen moet zien om onze lage aard te overwinnen en onze innerlijke hulpbronnen aan te boren; de draak stelt je in staat dat conflict uit te werken. De draak is van oudsher de bewaker van macht. Door de draak te overwinnen, wordt je in spirituele zin hoeder van je eigen toekomst.
    Groen
  Groene mensen zijn mensen met een groot hart. Groen is ook de kleur van hoop, herstel en vernieuwing. Groen hoort bij het hartchakra: centrum van jaloezie en ijverzicht. Groen staat ook symbool voor de start van het spirituele pad.
    Vleugels 
  Vrijheid of bescherming.
    Kind
  Aanwijzing dat je de kwetsbare gevoelens in jezelf dient te onderkennen die je niet onder controle hebt. Misschien probeer je iets nieuws te ondernemen.
    Glas
  Onzichtbare, maar zeer tastbare barriers die je mogelijk rondom jezelf hebt opgetrokken om je te beschermen in de relatie met anderen.
    Haar
  Kracht en mannelijkheid.
    Paard
  De energie die je tot je beschikking hebt. Wit paard: verbeelding van het spiritueel bewustzijn.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,00

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

 

Er werd op de deur geklopt. Nogmaals. Ursula keek op van haar bol en wist wie het zou zijn…

×
SERVICE
Contact
 
Vragen