€ 18,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Heks van Almen

Toneelstuk over de 1e heksenverbranding van Nederland

Manja Bedner • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Als Aleyda in haar eigen huis wordt opgepakt en meegesleurd naar een bedompte kerker in Zutphen heeft zij geen idee wat de reden van haar vasthouding is. Pas wanneer haar dochter Greetje haar komt opzoeken wordt het duidelijk: Aleyda, de eigenzinnige vrouw die haar krachten en kennis van geneeskundige kruiden gebruikt bij haar werk als vroedvrouw, wordt verdacht van hekserij.

  Het einde van de heks van Almen markeerde het begin van eeuwen vrouwenonderdrukking. De gevolgen van de heksenverbrandingen zijn nog steeds actueel, maar Theatermakers Achterhoek zoekt naar het licht in dit verhaal door het verleden en heden te mengen. Een helende en transformerende voorstelling.

  Manja Bedner is zelfstandig theatermaker. Zij studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en Theaterwetenschappen aan de UVA. Sinds 1999 werkt zij vanuit haar eigen theater, Het Kamertheater, eerst in Amsterdam, later in Almen. In 2017 startte zij o.a. met Heleen Verburg het nieuwe theatergezelschap ‘Theatermakers Achterhoek’. De Heks van Almen is de tweede productie van TMA. De voorstelling ging in augustus 2020 in première op het kerkplein in Almen. De Heks van Almen is unaniem lovend ontvangen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 78
  Uitgeverij : Theatermakers Achterhoek
  ISBN : 9789464067187
  Datum publicatie : 05-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,5 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  25-10-2022
  Tekstboek van de theater voorstelling
  Ik heb de theater voorstelling gezien in Oudewater. Een heel bijzonder toneelstuk. Het tekstboek neemt je mee in de voorstelling. Het verhaal van Aleyda van Almen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 18,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen