€ 11,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De helse tocht van Faust en Odysseus

Marieke Nijmanting • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Faust verkoopt zijn ziel aan de duivel om meer macht en toverkracht te krijgen. Maar als hij later verliefd wordt op Gretchen krijgt hij spijt. Odysseus denkt tijdens de Trojaanse oorlog geen moment aan zijn vrouw Penelope. Hij gaat helemaal op in zijn heldendom en is apetrots op zijn list met het houten paard waardoor hij de oorlog wint. Ondertussen bekijken Poseidon (God van de zee) en Athene (Godin van oorlog, vrede en wijsheid) vanaf grote hoogte naar de twee mannen. Poseidon ergert zich aan Odysseus’ arrogantie en de hoogmoed van Faust. Dat die twee omhooggevallen misbaksels vrienden worden verbaast hem niets. Athene is juist zeer gecharmeerd van de twee knapperds en ziet onder al hun bravoure veel goeds. Poseidon en Athene sluiten er een weddenschap over af. Poseidon denkt dat dit verhaal nooit goed af kan lopen en aan deze slechte afloop zal hij persoonlijk zijn bijdrage leveren. Athene is wel overtuigd van een “ze leven nog lang en gelukkig”. Terwijl Odysseus en Faust het gevecht aangaan met eenogige reuzen (Cyclopen), stinkdieren en zichzelf, hebben Gretchen en Penelope hun eigen problemen en gedachten. Hoe loopt dit af? Wint Poseidon uiteindelijk de weddenschap of zal het Athene zijn?    In het toneelstuk De helse tocht van Faust en Odysseus worden twee klassiekers (Homerus’ Ilias en Odyssee en Faust van o.a. Goethe) samengevoegd tot een nieuw verhaal. Het is een toneelstuk voor jongeren met minimaal 9 tot ruim 20 toneelspelers.

  Faust verkoopt zijn ziel aan de duivel om meer macht en toverkracht te krijgen. Maar als hij later verliefd wordt op Gretchen krijgt hij spijt. Odysseus denkt tijdens de Trojaanse oorlog geen moment aan zijn vrouw Penelope. Hij gaat helemaal op in zijn heldendom en is apetrots op zijn list met het houten paard waardoor hij de oorlog wint. Ondertussen bekijken Poseidon (God van de zee) en Athene (Godin van oorlog, vrede en wijsheid) vanaf grote hoogte naar de twee mannen. Poseidon ergert zich aan Odysseus’ arrogantie en de hoogmoed van Faust. Dat die twee omhooggevallen misbaksels vrienden worden verbaast hem niets. Athene is juist zeer gecharmeerd van de twee knapperds en ziet onder al hun bravoure veel goeds. Poseidon en Athene sluiten er een weddenschap over af. Poseidon denkt dat dit verhaal nooit goed af kan lopen en aan deze slechte afloop zal hij persoonlijk zijn bijdrage leveren. Athene is wel overtuigd van een “ze leven nog lang en gelukkig”. Terwijl Odysseus en Faust het gevecht aangaan met eenogige reuzen (Cyclopen), stinkdieren en zichzelf, hebben Gretchen en Penelope hun eigen problemen en gedachten. Hoe loopt dit af? Wint Poseidon uiteindelijk de weddenschap of zal het Athene zijn?    In het toneelstuk De helse tocht van Faust en Odysseus worden twee klassiekers (Homerus’ Ilias en Odyssee en Faust van o.a. Goethe) samengevoegd tot een nieuw verhaal. Het is een toneelstuk voor jongeren met minimaal 9 tot ruim 20 toneelspelers.   Marieke Nijmanting Is psycholoog, beeldend kunstenaar en schrijver. Zij heeft inmiddels vele toneelstukken en boeken op haar naam staan, waaronder boeken voor psychologen, kinderboeken en romans.  
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 211mm
  Aantal pagina's : 100
  Uitgeverij : Uitgeverij Xsebra BV
  ISBN : 9789492210593
  Datum publicatie : 06-2022
 • Inhoudsopgave
  Inhoud De onderliggende verhalen 9 Rollen 12 Het toneelstuk Scène 1. Ziel aan de duivel 14 Scène 2. Iedereen verliefd op Helena 22 Scène 3. Penelope en Gretchen hebben sjans 30 Scène 4. Zielenhandel 40 Scène 5. Eilandmagie 50 Scène 6. De thuiskomst 64 Kostuum- & decortips 74 Aanpassingsmogelijkheden 78 Algemene regietips 81 Acteertips 84 Tips voor de première 86 Meer toneelstukken van Marieke Nijmanting 88
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 11,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen