Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 21,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De inzet van touchpoints
  De inzet van touchpoints (ePUB)
 • Cover Webcare
  Webcare (boek)

De inzet van touchpoints

Renée van Zijl • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Touchpoints zijn alle momenten waarop een klant, werknemer of andere stakeholder de organisatie of het merk ‘aanraakt’. Een touchpoint kan de drager van de boodschap zijn, maar ook het transportkanaal. Touchpoints kunnen specifieker zijn dan kanalen. In het kanaal ‘winkel’ kan een klant meerdere touchpoints tegenkomen, zoals een display met een aanbieding, een onderhandelingsgesprek met een verkoper over de prijs en een bezoekje aan de servicebalie. Een volledig en actueel overzicht van touchpoints is daarom niet te geven. De lijst is lang en continu aan verandering onderhevig. Om de inzet van touchpoints doelgericht en georkestreerd te laten gebeuren maakt mediaplanning gebruik van de customer journey, een model waarmee het koopbeslissingsproces in kaart gebracht kan worden. In het boek De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning introduceert Renée van Zijl het begrip touchpoint en legt zij uit wat de rol en functie zijn van touchpoints in moderne mediaplanning. De auteur geeft een overzicht van alle gangbare touchpoints, zowel communicatiemiddelen als communicatiekanalen, en categoriseert deze onder meer in het BOE-model. Zij laat zien welke touchpoints geschikt zijn in de verschillende fases van de customer journey waarin de doelgroep zich bevindt, en welke KPI’s relevant zijn om de effectiviteit van de inzet van touchpoints te kunnen meten. De auteur legt uit hoe een mediaplan tot stand komt en illustreert dit met een casus. Ze gebruikt hierbij inzichten uit de praktijk van grote mediabureaus. Ze doet dit alles in een no-nonsense-stijl waardoor de lezer snel en inzichtelijk wordt geïnformeerd. Dit boek is bedoeld voor mbo- en hbo-studenten communicatie en media, marketing, multimedia design, vormgeving en journalistiek. Het is tevens geschikt voor communicatie- en marketingprofessionals, die meer willen weten over hedendaagse mediaplanning.

  Touchpoints zijn alle momenten waarop een klant, werknemer of andere stakeholder de organisatie of het merk ‘aanraakt’. Een touchpoint kan de drager van de boodschap zijn, maar ook het transportkanaal. Touchpoints kunnen specifieker zijn dan kanalen. In het kanaal ‘winkel’ kan een klant meerdere touchpoints tegenkomen, zoals een display met een aanbieding, een onderhandelingsgesprek met een verkoper over de prijs en een bezoekje aan de servicebalie. Een volledig en actueel overzicht van touchpoints is daarom niet te geven. De lijst is lang en continu aan verandering onderhevig. Om de inzet van touchpoints doelgericht en georkestreerd te laten gebeuren maakt mediaplanning gebruik van de customer journey, een model waarmee het koopbeslissingsproces in kaart gebracht kan worden. In het boek De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning introduceert Renée van Zijl het begrip touchpoint en legt zij uit wat de rol en functie zijn van touchpoints in moderne mediaplanning. De auteur geeft een overzicht van alle gangbare touchpoints, zowel communicatiemiddelen als communicatiekanalen, en categoriseert deze onder meer in het BOE-model. Zij laat zien welke touchpoints geschikt zijn in de verschillende fases van de customer journey waarin de doelgroep zich bevindt, en welke KPI’s relevant zijn om de effectiviteit van de inzet van touchpoints te kunnen meten. De auteur legt uit hoe een mediaplan tot stand komt en illustreert dit met een casus. Ze gebruikt hierbij inzichten uit de praktijk van grote mediabureaus. Ze doet dit alles in een no-nonsense-stijl waardoor de lezer snel en inzichtelijk wordt geïnformeerd. Dit boek is bedoeld voor mbo- en hbo-studenten communicatie en media, marketing, multimedia design, vormgeving en journalistiek. Het is tevens geschikt voor communicatie- en marketingprofessionals, die meer willen weten over hedendaagse mediaplanning. Over Econtentenzo Econtentenzo levert een bijdrage aan de kennisontwikkeling van leerlingen, studenten, kenniswerkers, docenten en andere professionals binnen instellingen en bedrijven. Zij ontwikkelt, distribueert en vermarkt educatieve (e)content, in samenwerking met professionals binnen een kennisplatform. Het platform is nog volop in ontwikkeling. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op www.econtentenzo.nl.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 172mm x 232mm
  Aantal pagina's : 132
  Uitgeverij : Econtentenzo
  ISBN : 9789492272133
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  INLEIDING 1 BASISBEGRIPPEN 1.1 BEREIK 1.2 CONTACTFREQUENTIE 1.3 MEDIABELEVING 1.4 ATTENTIEWAARDE 1.5 VLUCHTIGHEID 1.6 ENGAGEMENT 1.7 SENTIMENT 1.8 COMMUNICATIEVERMOGEN 1.9 BEHEERSBAARHEID 1.10 KOSTEN COMMUNICATIEMIDDELEN 2.1 RECLAME 2.2 BRANDED CONTENT 2.3 ONLINE COMMUNICATIE 2.4 NON-SPOT ADVERTISING 2.5 WORD OF MOUTH 2.6 DIRECTE COMMUNICATIE 2.7 SALESPROMOTION 2.8 PUBLIC RELATIONS 2.9 SPONSORING 2.10 EVENEMENTEN 2.11 BRANDACTIVATIE 3 COMMUNICATIEKANALEN 3.1 INTERNET 3.2 NIEUWSMEDIA 3.3 DAGBLADEN 3.4 MAGAZINES 3.5 TELEVISIE 3.6 RADIO 3.7 ONLINE VIDEO 3.8 ONLINE AUDIO 3.9 SOCIAL MEDIA 3.10 BIOSCOOP 3.11 OUT OF HOME MEDIA 4 TYPOLOGIEEN VAN TOUCHPOINTS 4.1 GESPROKEN, GEDRUKT, AUDIOVISUEEL EN DIGITAAL 4.2 CORPORATE, INTERNE EN MARKETINGCOMMUNICATIE 4.3 BOUGHT, OWNED EN EARNED MEDIA 4.4 PULL EN PUSH 4.5 BRANDING EN PERFORMANCE MEDIA 4.6 MATE VAN INTERACTIVITEIT 5 TOUCHPOINTS IN DE CUSTOMER JOURNEY 5.1 CUSTOMER JOURNEY 5.2 AANKOOPFUNNEL 5.3 5 IT’S-MODEL CUSTOMER JOURNEY BIJ MARKYOURNAME 6 MEDIAPLANNING 6.1 MARKETINGSTRATEGIE 6.2 COMMUNICATIESTRATEGIE 6.3 MEDIAPLANNING 6.4 DATA BIJ MEDIAPLANNING MEDIAPLANNING BIJ KLEERTJES.COM INTRODUCTIECAMPAGNE MORA TOSTINI REGISTER VERDER LEZEN MET DANK AAN
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 21,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen