€ 24,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het wonderlijke land van Oz

Lyman Frank Baum • Boek • paperback

 • Samenvatting
  www.kroniekenvanoz.nl Na het grote succes van De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz schreef de Amerikaanse Auteur L. Frank Baum nog vele Oz boeken, Het Wonderlijke Land van Oz is de eerste. Geen van deze vervolg delen zijn ooit eerder in het Nederlands verschenen, het dan ook voor het eerst sinds de oorspronkelijke publicatie in 1904 dat het boek in het Nederlands verschijnt.

  De Kronieken van Oz is de Nederlandse vertalingenreeks van de 17 oorspronkelijke Oz boeken van de Amerikaanse schrijver L. Frank Baum. Bewandel de weg met de gele steentjes en volg Doortje en haar vrienden, zoals de Blikken Man, de Vogelverschrikker, Sjaak Pompoenstaak, Prinses Ozma en vele anderen, op hun avonturen in het wonderlijke Land van Oz als zij het opnemen tegen gevaarlijke tegenstanders zoals de Boze Heks van het Westen, de oude feeks Mombi en de Noom Koning. In dit tweede boek, het directe vervolg van De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz, wordt Tip het leven zuur gemaakt door de oude feeks Mombi. Als Tip samen met Sjaak Pompoenstaak van huis wegloopt belandt hij midden in een machtsovername door het Leger des Oproer van Generaal Djindjur. Mombi zet de achtervolging in. We ontmoeten een paar oude bekenden van ons zoals de Vogelverschrikker en de Blikken Man, maar we zullen ook nieuwe vrienden ontmoeten zoals de Wokkelkever en het Zaagpaard. Zal de feeks Mombi in staat zijn Tip weer in haar macht te krijgen? Zal Generaal Djindjur aan de macht blijven? Je leest het allemaal in deel twee van de Kronieken van Oz. Het wereldberoemde sprookje ‘De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz’ betekende in 1900 de definitieve doorbraak van de Amerikaanse schrijver en journalist Lyman Frank Baum. Dit verhaal zou in tientallen verfilmingen en musicals de hele wereld over gaan. Baum schreef op verzoek van zijn lezers nog zeker 16 vervolgverhalen, waarvan u nu het eerste vervolgdeel in uw handen houdt, een boek dat nog nooit eerder in de Nederlandse taal is verschenen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 235
  Uitgeverij : Ahvô Braiths
  ISBN : 9789082178265
  Datum publicatie : 10-2016
 • Inhoudsopgave
  01. Tip maakt een Sjaaker Lampje 02. Het Wonderlijke Poeder des Levens 03. De Vlucht van de Voortvluchtigen 04. Tip Experimenteert met Magie 05. Het Ontwaken van het Zaagpaard 06. De Rit van Sjaak Pompoenstaak 07. Zijne Majesteit, de Vogelverschrikker 08. Het Leger des Oproer van Generaal Djindjur 09. De Vogelverschrikker Bedenkt een Plan 10. De Reis naar de Blikken Man 11. Een Vernikkelde Keizer 12. Meneer O.R. Wokkelkever, D.O. 13. Een Opmerkelijk Reusachtige Geschiedenis 14. De Oude Mombi doet aan Hekserij 15. De Gevangenen van de Koningin 16. De Vogelverschrikker Neemt de Tijd om na te Denken 17. De Verbazingwekkende Vlucht van de Wapiti 18. In het Nest van de Torenkraaien 19. De Beroemde Wenspillen van Dr. Nikidik 20. De Vogelverschikker doet een Beroep op Glinda 21. De Blikken Man Plukt een Roos 22. De Transformatie van de Oude Mombi 23. Prinses Ozma van Oz 24. Rijkdom zit van Binnen
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen