€ 18,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De kunst van pelgrimeren

Hans Alma • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Geestelijke verzorgers zijn als het ware reisbegeleiders op een unieke levensreis. "Kunst van Pelgrimeren", geschreven door hoogleraar Hans Alma, neemt je mee in de wereld van geestelijke zorg, waar verbeeldingskracht en hermeneutiek centraal staan. Verken hoe geestelijk verzorgers verhalen, rituelen en kunst inzetten bij levensvragen en zingeving. Een inspirerend werk voor professionals en geïnteresseerden in de rijke wereld van spirituele begeleiding en humane zorg.

  Geestelijk verzorgers begeleiden mensen in op hun zoektocht naar wat voor hen van waarde is, wat hun leven richting geeft, wat hen inspireert en motiveert. Ook in een seculiere context kunnen we dit zoeken verbinden met wat mensen heilig is. In het domein van het heilige is de geestelijk verzorger een geoefende pelgrim die een eindje met iemand meereist en al zoekend nieuwe mogelijkheden verkent. Mogelijkheden voor hoop in een ontmoedigende situatie, voor een gebaar dat kracht geeft in een situatie die machteloos maakt, voor een woord dat iemand verder helpt in de eigen zoektocht. Om die mogelijkheden te vinden, is verbeeldingskracht nodig. Niet als een vlucht uit de werkelijkheid, maar om wat hier-en-nu gegeven is aandachtig te onderzoeken op wat daarin als mogelijk verschijnt. De kunst van pelgrimeren geeft handvatten hoe geestelijk verzorgers hun verbeeldingskracht kunnen oefenen en professioneel kunnen inzetten. Zij ontwikkelen zich zo tot verbeeldingsprofessionals die gebruik maken van (religieuze) verhalen, rituelen, poëzie en andere kunstvormen in de begeleiding van een ander bij het omgaan met levens- en zinvragen. Hans Alma (1962) is psycholoog en hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij schreef eerder het boek Het verlangen naar zin: De zoektocht naar resonantie in de wereld (2020).
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 122
  Uitgeverij : Eburon
  ISBN : 9789463014878
  Datum publicatie : 02-2024
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord Hoofdstuk 1: De geestelijk verzorger als verbeeldingsprofessional - een introductie Hoofdstuk 2: Het eigene van geestelijke verzorging Hoofdstuk 3: Aandacht, compassie en zorg Hoofdstuk 4: Verbeelding als werkzame kracht Hoofdstuk 5: Hermeneutisch experimenteren Hoofdstuk 6: Conclusie Literatuur
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen