€ 19,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De laatste Sonck

Marcel van Stigt • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Hij bikt en bikt, kleine tikjes met de hamer volstaan om het gat zo groot te maken dat hij zich er doorheen zal kunnen wurmen. De vrijheid lonkt. De hamer heeft hij al niet meer nodig. Met de beitel in beide handen steekt hij het laatste steen weg. Hij voelt zijn hart in zijn keel kloppen. Vrij! Bijna!'

  Meynard Albert Sonck de Vries (1702-1737) is allerminst een sieraad van de vooraanstaande Hoornse regentenfamilie Sonck waarvan hij deel uitmaakt. Hij is tot levenslang veroordeeld en zit opgesloten in een kerker van Slot Purmersteyn in Purmerend. De krappe ruimte staat symbool voor een leven vol beperkingen: als laatste Sonck - hij heeft de achternaam van zijn moeder meegekregen om de familie voor uitsterven te behoeden - wordt van hem verwacht dat hij én voor het regentschap gaat én voor nageslacht zorgt. Maar wat wil hij zelf? Vanuit zijn cel blikt hij terug op wat het leven hem tot nu toe heeft gebracht. En hij probeert te ontsnappen om zijn vrijheid te vinden.

  Deze historische biografie van Marcel van Stigt (1961) is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 372
  Uitgeverij : Marcel van Stigt
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  14-03-2023
  Soepele schrijfstijl
  Marcel van Stigt weet met zijn soepele schrijfstijl een mooi historisch boek te schrijven over het leven van de laatste Sonck.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-03-2023
  Meynard Albert Sonck de Vries
  Vlot geschreven roman, waarin het leven van een man die worstelt met zijn identiteit en geaardheid mooi is weergegeven. Het verhaal neemt je mee in zijn beleving en de historische achtergrond van verschillende plekken zoals Purmerend en Delft. Voor liefhebbers van verhalen uit de 18 eeuw , beschreven door de ogen van een persoon die echt heeft geleefd in die tijd, echt een aanrader.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hij bikt en bikt, kleine tikjes met de hamer volstaan om het gat zo groot te maken dat hij zich er doorheen zal kunnen wurmen. De vrijheid lonkt. De hamer heeft hij al niet meer nodig. Met de beitel in beide handen steekt hij het laatste steen weg. Hij voelt zijn hart in zijn keel kloppen. Vrij! Bijna! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen