€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De laatste straat van Nederland

Ruth Sas • Boek • hardback

 • Samenvatting
  In 1984 besluiten de ouders van de 12-jarige Ruth Sas hun leven radicaal om te gooien. Ze laten hun welvarende leven in Noord-Brabant achter zich en vertrekken naar Den Andel, een uitgesproken vrijgevochten dorp in het uiterste noorden van Groningen. Hun huis ligt aan de Oude Dijk, een straat die uitkijkt op de dijken langs de Waddenzee. Ze noemen het ‘de laatste straat van Nederland’.

  In de landelijke en vooruitstrevende omgeving van Den Andel, raakt Ruth gefascineerd door hoe de mensen in haar nieuwe woonplaats op de meest uiteenlopende manieren invulling aan hun leven geven. Later, als 19-jarige studente fotografie aan de kunstacademie, vat ze het plan op om alle bewoners van ‘de laatste straat van Nederland’ te fotograferen. Het wordt een omvangrijk project, waar vrijwel alle bewoners van de Oude Dijk aan meewerken.

  De serie omvat bijna 60 zwart-wit foto’s, die in deze uitgave onbewerkt en in hun oorspronkelijke vorm worden gepresenteerd. Door het oog van een jonge fotografe krijgen we een uniek en onbevangen beeld van het vrije plattelandsleven in het noorden van Groningen aan het einde van de 20ste eeuw.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 205mm x 205mm
  Aantal pagina's : 132
  Uitgeverij : Uitgeverij Het Hogeland
  ISBN : 9789079735488
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen