€ 33,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De langzame dood van de wil

van zelfbewustwording richting zelfrealisatie

Mariette Rademakers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De schrijfster van dit boek ontmoette haar Shri Shri Guru, Professor Doktor Vivikanand, toen zij 50 jaar oud was. De ontmoeting was zo vertrouwd dat zij wist haar peroonlijke Guru ontmoet te hebben. In het eerste gesprek vertelde haar Indiase Leermeester en Guru, dat in de komende tijd alle onbelangrijke wegen zich voor haar zouden gaan sluiten. Éen weg zou overblijven: de weg van Zelfbewustwording richting Zelfrealisatie.
  In deze gedichten-/contemplatiebundel staat het verloop beschreven van haar Bewustwordingsproces naar zich Zelf toe. Een boek dat een inspiratie kan zijn voor iedereen die Bewust in het leven wil staan en Spiritualiteit in het leven van alle dag wil integreren.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 251mm
  Aantal pagina's : 396
  Uitgeverij : Mariette Rademakers
  ISBN : 9789082193404
  Datum publicatie : 02-2014
 • Inhoudsopgave
  De gedichten-/contemplatiebundel bestaat uit 3 delen:
  1. De langzame dood van de wil
  2. In de stille warme Liefde van mijn Hart
  3. Het Licht is doorgebroken

  het boek bevat 396 bladzijden en 325 gedichten-contemplaties.
 • Reviews (8,9 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  18-09-2014
  Met verwondering heb ik het zitten lezen
  “Dit boek is interessant. Met verwondering heb ik het zitten lezen. Het proces dat de schrijfster doormaakte op haar weg naar Zelfverwerkelijking is op een open, eerlijke en geloofwaardige wijze beschreven. Zij heeft zich daarbij zeer kwetsbaar opgesteld. De keuze voor de dichtvorm maakt de inhoud lichter en het lezer gemakkelijker. Het is ook een verslag van een studie van 20 jaar geworden en degene die haar daarin begeleid heeft, verdient alle eer. Het lezen van dit boek boek werkte voor mij als een soort therapie, doordat het volgen van het proces van Zelfverwerkelijking van de schrijfster een heel andere benadering geeft van de werkelijkheid van alledag. Knap gedaan”.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-06-2014
  Review van Riki Thaller
  Het went allemaal snel, de vertellende dichtstijl, de specifiek Ayurvedische uitdrukkingen, de mengeling van het dualistisch leven met de hunkering van de ziel naar een alomvattende Eenheid. En dan zit je midden in het verhaal. De Guru schijnt in de binnenkamers van de schrijfster en ze ziet daardoor haar eigen roerselen. Het mooie is, dat de lezer ook dat schijnsel meekrijgt, en ik vond het spannend: hoe gaat ze dat doen, met zoveel woorden in het woordeloze komen, met zoveel vorm in het vormeloze geraken? Een proces aangaan lijkt de enige weg. De schrijfster heeft zich kwetsbaar opgesteld en haar weg van binnen uit belicht. Ik bleef na lezing in dankbaarheid achter.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  29-04-2014
  Paulien van Erp
  Gisteren eindelijk tijd kunnen nemen om in je boek te lezen. Ik wist dat ik er echt even voor moest gaan zitten. Het voelt voor mij alsof je naast me zit en me voorleest. Zo fijn dat je jouw aller diepste gevoelens woorden hebt geven. Dat helpt jou maar mij ook. Je schrijft/dicht heel plezierig. Mijn complimenten!Al gauw kreeg ik associaties met de mystieke dichteressen Lalleshwari (14de eeuw) en Mirabai (15de eeuw), die hun verlangen naar Eenwording met respectievelijk Shiva en Krishna hebben uitgedrukt in poezie. Jij bent voor mij een mystieke dichteres van deze tijd.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-04-2014
  Door N. Vroonhof
  Je hoeft het boek niet in één adem uit te lezen. Doe dit ook maar liever niet, want echt, net als bij ‘Het Spel vanden Heilighen Sacramente vander Nyeuwervaert’, bij Lucifer, Dürrenmatt en Vroman word je naar binnen gezogen, ongemerkt. Zij – en dan mag u daar Mariette, dichteres of hoofdpersoon lezen – zij komt heel dichtbij je, zo dichtbij je dat je je kunt afvragen of het boek wel voor iedereen te koop in de boekhandel moet liggen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  04-04-2014
  Genieten van haar fraaie en vaak onverwachte woordkeus
  “Ik ben een leek op dit gebied. Maar als je je gewonnen geeft, blijft het een en al genieten. Genieten van haar fraaie en vaak onverwachte woordkeus, de rake typering van de fasen in haar proces en de prachtige en originele beschrijving van de natuur. Ik liftte dan ook maar al te graag mee tijdens Mariettes zoektocht. Ik leefde én voelde met haar mee. Maar tegelijkertijd keek ik om me heen, naar wat het mogelijk met mijn eigen leven te maken had.”


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 33,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Gedeelte uit gedicht 35 A, 19 januari 2013.

Het denken in tegenstellingen,
op elk gebied,
dient te worden overwonnen,
of ik ze nu lief heb of niet.

Goed en verkeerd kan niet meer bestaan
in het Licht van de Werkelijkheid.
Alles waar ik vanuit ben gegaan
telt niet mee in de Aboluutheid.

Tegenstellingen hebben nut in de Relativiteit:
ze houden de Beweging in stand.
Maar in een Geest gericht op de Werkelijkheid
zijn tegenstellingen niet meer relevant.

Verblijven in een Staat van Passief Bewustzijn,
het bewegen in Passieve Alertheid,
Volledig wakker in het Hoogste Zijn,
maakt dat het benoemen verdwijnt. ~ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen