€ 19,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Lokroep

Spirituele, filosofische roman

Jeroen Koning • Boek • paperback

 • Samenvatting
  “ De dode man op het strand was ongetwijfeld een slachtoffer van de Sirenen, die met hun verleidelijke lokroep zijn boot op de klippen gedreven hadden. De enorme sporen in het zand die van de zee het strand op liepen waren duidelijke aanwijzingen.
  Nauwelijks tweehonderd meter van deze onheilsplek had Socrates zich in zijn atelier teruggetrokken en de deur vergrendeld in de hoop daarmee deze bloeddorstige half- godinnen lang genoeg buiten te kunnen houden. Met beitel en hamer was hij al jaren bezig de overtollige steen uit drie enorme basaltblokken weg te hakken om de vrouwen te bevrijden die daarin eeuwenlang gevangen zaten. De beeldhouwer was zich bewust daarmee ook de vrouw in zichzelf, en uiteindelijk in ieder mens, te verlossen. Dat was het doel. De tijd begon te dringen. Duistere krachten spanden samen om hem af te houden van zijn nobele taak. De mensheid moest wakker geschud worden en inzien dat deze drie mythische godinnen symbool stonden voor onze spirituele krachten.
  Alleen zij waren in staat de onbalans te herstellen welke de wereld in crisis stortte…”
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 289
  Uitgeverij : Terra Nova
  ISBN : 9789082852004
  Datum publicatie : 03-2018
 • Inhoudsopgave
  DE LOKROEP gaat over herstel van het verstoorde mannelijk en vrouwelijk evenwicht in de mens, waardoor we niet in staat zijn een evenwichtige samenleving op te bouwen. Thomas kan geen weerstand bieden aan de verleiding van de Sirenen. Zijn bijna-doodervaring dwingt hem opzoek te gaan naar zijn verdwenen vader. Op mysterieuze wijze belandt hij op een Grieks eiland waar goden, halfgoden én drugsdealers deze zoektocht bemoeilijken. In het gevecht met een demon wordt zijn kracht getest. Zijn verlangens worden geprikkeld door de godin van de bron, die hem inwijdt met universele wijsheden. Het lot wil dat hij zijn meester vindt om uiteindelijk samen het finale ritueel uit te voeren dat de wereld moet redden…
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  08-09-2018
  Mystieke spanning
  Heb enorm genoten van De Lokroep. De metaforen en symboliek waren zeer herkenbaar, en mooi verwoord. Vloeiende verhaal opbouw en uitermate spannend!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  07-09-2018
  Aan te bevelen boek
  het is een andere kijk op de sagen en mythen zoals wij ze geleerd zijn. Het laat de innerlijke strijd zien die we in deze tijd aan het voeren zijn met onszelf. Hoe we het mannelijke en vrouwelijke in onszelf weer in balans kunnen brengen. Het verhaal leest makkelijk en je kunt bijna niet stoppen over hoe het afloopt.


  Geplaatst door uit WOUDENBERG , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Nog diep in gedachten staarde Socrates afwezig uit het raam. De azuurblauwe zee lag er als een spiegel bij. Geen zuchtje wind bewoog de bladeren van de olijfbomen die overal tussen de steenhopen hun bestaansrecht opeisten. Toch was er iets vreemds gaande daar beneden bij het water. Een onzichtbare hand trok aan hem, een onbestendig gevoel overschaduwde zijn vredige gedachten.
Hij probeerde deze gevoelens te negeren en zette zijn beitel weer in de steen om zijn laatste muze te bevrijden. De neerdalende hamer schampte en trof hem vol op de linkerhand. Een goden vervloekende kreet klonk door het atelier, wat heel gevaarlijk is op een eiland waar deze goden en halfgoden nog steeds heer en meester zijn, realiseerde hij zich te laat.
Door pijn overmand liet hij de beitel en de zware hamer uit zijn handen vallen. Deze kwamen op de bok terecht waar de half bevrijde nimf op haar verlossing wachtte. Het houten gevaarte kantelde waardoor de stenen vrouw hem tegen de grond sloeg. Hij had kunnen weten dat er met de Griekse go-den niet te spotten valt. Het brok vrouwspersoon viel op zijn rechtervoet en door pijn overmand vervloekte hij weer alle goden. Kreunend kwam hij in zithouding en betaste zijn pijn-lijke ledematen. De stenen nimf keek hem nu van uit haar liggende positie schalks aan.
‘Wat lig je me daar aan te kijken trut, ga van mijn voet af!’ Socrates probeerde haar wanhopig weg te duwen.
Even leek het alsof ze zou antwoorden, maar ze hield wijselijk haar versteende lippen op elkaar. Wijze vrouwen weten wanneer ze moeten zwijgen en dit was zo’n moment. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen