€ 22,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De man die even dood wilde

Marc J.M. Petit • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Hans is net de 50 gepasseerd als hij besluit dat hij niet ouder wil worden dan 75 jaar. Zijn gedachten hierover krijgen vorm in talrijke brieven die hij schrijft aan twee dierbaren: Sofie en Maarten. Zij zijn zeer verschillend van karakter, maar dagen hem allebei uit, confronteren hem en tonen hun eigen emoties en twijfels. Zo ontspinnen zich discussies over tal van thema’s rondom het zelfgekozen levenseinde. Is een langer leven een mooier leven? Is een menselijk levenseinde een wenselijk levenseinde? De brieven geven bovendien inzicht in de consequenties van de keuze voor eigen regie over het levenseinde. Welke redeneringen helpen om tot een keuze te komen? Hoe reageren vrienden en familie daarop? Zijn de keuzes gebaseerd op angst of verlangen?

  De bijna honderd brieven zetten aan tot denken en nemen je mee in heel verschillende zienswijzen. Ze geven een inkijkje in het dagelijks leven van Hans, Sofie en Maarten en hun interne worstelingen. Ook tussen de hoofdpersonen schuurt het op momenten en valt de correspondentie soms even stil. De brieven leiden niet tot een conclusie, maar nodigen vooral uit zelf een standpunt te onderzoeken.

  De dood is een lastig onderwerp. Meestal spreken we er pas over als deze voor de deur staat. Zelfs dan spreken we vaak niet alles uit wat we denken en voelen. Dit boek gaat over de dood die nog heel ver weg is. Voor wie zich wil laten verrassen bij het nadenken over de dood, is dit boek een aanrader. Heb je dit boek gelezen, dan kan het onderwerp niet meer onbesproken blijven in je eigen leven en denken.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 192
  Uitgeverij : Petit
  ISBN : 9789083109626
  Datum publicatie : 10-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,5 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  30-11-2021
  De man die even dood wilde
  Er zijn heel veel boeken geschreven die gaan over het (zelfgekozen) levenseinde. Veelal prachtige boeken over verdriet maar ook opluchting, die vaak uit de eerste hand geschreven zijn om ons deelgenoot te maken van wat familie(s) op dit vlak hebben meegemaakt of doorgemaakt. Zo niet dit boek. Het gaat feitelijk over hetzelfde onderwerp, maar is geheel geschreven in briefvorm. Omdat het (zelfgekozen) levenseinde blijkt te vragen om rust en verdieping spreken drie mensen af om dit te doen door elkaar te gaan schrijven. Hans, de hoofdpersoon, schrijft meer dan honderd briefen aan twee dierbaren, Sofie en Maarten. Doordat deze twee totaal verschillend zijn van karakter en achtergrond, leidt dit tot een fascinerende verbreding en verdieping van het onderwerp. De consequente briefvorm zorgt er tevens voor, dat het boek enorm compact geschreven is. Iedere bladzijde zet opnieuw aan tot nadenken en voelen hoe je er als lezer zelf in staat. Is een langer leven een mooier of beter leven? Wat is het beste moment om te sterven, en wat het slechtste? Hoe kun je volop van het leven genieten, maar er toch niet aan gehecht zijn? De brieven geven inzicht in de consequenties van de keuze voor eigen regie van het levenseinde, maar leiden niet tot een conclusie. Ze nodigen de lezer eerst en vooral uit om zelf een standpunt te kiezen en dat te onderzoeken. De tekst op de achterflap wordt naar mijn mening volledig waargemaakt: "Voor wie zich wil laten verrassen bij het nadenken over de dood, is dit boek een aanrader. Heb je dit boek gelezen, dan kan het onderwerp niet meer onbesproken blijven in je eigen leven en denken." Aan alles is te zien, dat de schrijver Marc J.M. Petit enorm goed thuis is in dit gevoelige onderwerp. Hij weet als geen ander over te brengen, dat er binnen dit thema geen vanzelfsprekende keuzes zijn.

     Boeiend van het begin tot het eind
     Roept veel verrassende vragen op

  Geplaatst door uit Deventer , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen