Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 22,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De man die even dood wilde

Marc J.M. Petit • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Hans is net de 50 gepasseerd als hij besluit dat hij niet ouder wil worden dan 75 jaar. Zijn gedachten hierover krijgen vorm in talrijke brieven die hij schrijft aan twee dierbaren: Sofie en Maarten. Zij zijn zeer verschillend van karakter, maar dagen hem allebei uit, confronteren hem en tonen hun eigen emoties en twijfels. Zo ontspinnen zich discussies over tal van thema’s rondom het zelfgekozen levenseinde. Is een langer leven een mooier leven? Is een menselijk levenseinde een wenselijk levenseinde? De brieven geven bovendien inzicht in de consequenties van de keuze voor eigen regie over het levenseinde. Welke redeneringen helpen om tot een keuze te komen? Hoe reageren vrienden en familie daarop? Zijn de keuzes gebaseerd op angst of verlangen?

  De bijna honderd brieven zetten aan tot denken en nemen je mee in heel verschillende zienswijzen. Ze geven een inkijkje in het dagelijks leven van Hans, Sofie en Maarten en hun interne worstelingen. Ook tussen de hoofdpersonen schuurt het op momenten en valt de correspondentie soms even stil. De brieven leiden niet tot een conclusie, maar nodigen vooral uit zelf een standpunt te onderzoeken.

  De dood is een lastig onderwerp. Meestal spreken we er pas over als deze voor de deur staat. Zelfs dan spreken we vaak niet alles uit wat we denken en voelen. Dit boek gaat over de dood die nog heel ver weg is. Voor wie zich wil laten verrassen bij het nadenken over de dood, is dit boek een aanrader. Heb je dit boek gelezen, dan kan het onderwerp niet meer onbesproken blijven in je eigen leven en denken.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 192
  Uitgeverij : Petit
  ISBN : 9789083109626
  Datum publicatie : 10-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 22,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen