€ 15,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Mensheid zij geprezen

Arnon Grunberg • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'GEEN BEEST IS ZO BELASTERD ALS DE MENS.'
  Met deze woorden begint De Mensheid zij geprezen, een verdedigingsrede en tegelijkertijd een loflied op een schepsel dat maar al te vaak door het slijk is gehaald. Zoals Erasmus de Zotheid opvoert om en loflied te zingen op haarzelf en haar hogepriesters, zo laat Grunberg een mens aan het woord die een loflied zingt op zijn soortgenoten en ze in be-scherming neemt tegen de azijn-pissers die met hun zogenaamd onsterfelijke werken in de getuigenbank zitten en aanklagen.
  Met overtuigende argumenten weerlegt deze advocaat de verklaringen hij dat zijn client feitelijk een marionet is.
  In zijn bevlogen redevoering toont hij aan dat wellust, be-geerte, haat, manipulatie en wreedheid ten onrechte een slechte naam hebben, en dat ze juist voor veel goeds en moois hebben gezorgd. Als je moet kiezen of je God, de appel, Eva of de slang bent, kun je maar beter de slang zijn.
  Eindelijk wordt iemand aan het woord gelaten die de leugens en de laster over de mensheid durft te bestrijden, die oprecht het beste met de mensheid voor-heeft. Wie De Mensheid zij geprezen heeft gelezen ziet de wereld zoals ze is bedoeld: als een schitteren- de poppenkast.
  'Een sardonisch loflied op de grote sukkel mens' Vrij Nederland
  'Zijn scherpste en geestigste boek tot nu toe' Trouw
  'Even virtuoos als hilarisch' De Groene Amsterdammer
  '[Grunberg] toont zich zo moge-lijk een nog groter goochelaar dan Erasmus. Net als je denkt dat je hem door hebt, vraag je je af of hij je niet op het verkeerde been heeft gezet.' Het Parool
  Arnon Grunberg (1971) is een veelgeprezen en veelvuldig be-kroond schrijver. Voor De asielzoe-ker (Nijgh & Van Ditmar) kreeg hij zowel de F. Bordewijkprijs als de AKO-literatuurprijs. Bij Athenaeum-Polak & Van Gennep verscheen in 2005 de Grunbergbij-bel. Voor De Mensheid zij geprezen ontving Arnon Grunberg de Gou-den Uil 2002. In 2006 verscheen de roman Tirza.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 127
  Uitgeverij : Athenaeum
  ISBN : 9789025317584
  Datum publicatie : 02-2007
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen