€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De mythes van de toekomst

Yannick Dujardin • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Yannick Dujardin legt gepassioneerd uit hoe we onze denkbeelden over ‘het normaal’ kunnen afschudden en andere, betere toekomsten kunnen denken. — BEN CAUDRON, technologiesocioloog

  Dujardin nodigt ons uit om onze wereldbeelden te bevragen, door alternatieve toekomsten te verbeelden en vooral te kiezen voor langetermijn belangen boven kortetermijn verlangen. — JEANNEKE SCHOLTENS, toekomstonderzoeker, auteur en directeur van Buro Zorro

  Onze samenleving kampt met een aantal structurele problemen en systeemfouten: een gebroken gezondheidszorg, diepgewortelde ongelijkheid, klimaatverandering… Dat maakt ons kwetsbaar. Om de samenleving te herdenken hebben we structureel en gegrond langetermijndenken nodig. We moeten vooruitkijken om onze toekomstige problemen vandaag al aan te pakken.

  De toekomst is hier nog niet. We kunnen ze niet observeren of empirisch bestuderen. Maar ze bestaat wel al in onze hoofden, in de vorm van uiteenlopende toekomstbeelden. Deze beelden bepalen mee ons handelen vandaag. In onze toekomstbeelden zitten echter heel wat aannames verscholen. Het zijn deterministische verhalen over de mens, de samenleving en de toekomst, gebaseerd op een dominant neoliberaal wereldbeeld dat we hebben geïnternaliseerd als ‘de waarheid’. Ze vertroebelen ons toekomstdenken.

  Futurist Yannick Dujardin legt deze mythes in ons denken bloot en reikt technieken aan om op gegronde en structurele wijze alternatieve toekomsten te verbeelden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 230mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Ertsberg B.V.
  ISBN : 9789464369281
  Datum publicatie : 03-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen