€ 59,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

de nieuwe aroma's van Griekenland

De natuurlijke Griekse keuken vegetarisch, pescetarisch & veganistisch – Een kook- en verhalenboek & reisgids van Griekenland

Estefano Onatrac • Boek • hardback

 • Samenvatting
  "de nieuwe Aroma's van Griekenland"
  Onderdompelen, genieten, ontdekken. Dit boek neemt u mee op een onvergelijkbare reis door de verleidelijke diepten van de Griekse culinaire en culturele wereld. Ervaar de gepassioneerde samensmelting van vegetarische en pescetarische gerechten, geïnspireerd door lokale tradities en moderne fusies. Laat u betoveren door de geheimen van de gouden olijfolie uit de Peloponnesos en de karaktervolle wijnen uit verschillende regio's.

  Maar dit boek is meer dan een culinaire gids. Het is ook een uitnodiging om Griekenland door de lens te bekijken en zijn adembenemende landschappen vast te leggen. Van de glinsterende zeeën tot de olijfgaarden die zich uitstrekken over zachte heuvels - hier vindt u inspiratie en waardevolle tips om het Griekse paradijs in beelden vast te leggen.
  In het boek belichaamt de Griekse letter "Δelta" de synthese van drie passies: koken, wijn en fotografie. Het is een lofzang op de interactie van deze elementen en op de rijke traditie en diversiteit van Griekenland.

  Open dit boek en betreed een wereld waarin smaak, geur en zicht samensmelten tot een ervaring. Het is uw toegangspoort tot de geneugten van het Griekse leven.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 288
  Uitgeverij : EstefanoOnatrac Photography Limited - THE PHOTOKITCHEN
  ISBN : 9781805170815
  Datum publicatie : 02-2024
 • Inhoudsopgave
  Voor Hellas

  Over Estefano Onatrac

  Voorwoord

  Crossover- & Fusionkeuken

  Boekomslagrecept

  Mezé

  Wijnranken & -degustatie

  Wijnmaker in gesprek

  Proef notities

  Voorgerechten

  Kruiden & Specerijen

  Hoofdgerechten

  Olijven & Olie

  Paddenstoelen & Truffel

  Desserts

  Scene up your dish with your Smartphone

  Reistips

  Dankwoord

  Het Griekse alfabet

  Register
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 59,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

‘Zijn we compleet?’ vraagt reisleider Gerard Koopmanschap. ‘Even tellen.’ Op een beboste berghelling middenin Griekenland duiken her en der deelnemers op van zijn truffelreis in het najaar van 2023. Iemand gooit nog snel een melkzwam in het verzamelmandje, een ander trekt met moeite zijn broekspijp los van een doornige struik en o, verderop ligt nog iemand met haar neus in het mos in de innige hoop de gele stekelzwam te vinden. Zelf moet ik nog heel even achter een hulstachtige boom kijken, ik hoop de keizersamaniet aan te treffen. Maar een voor een komen we dan toch aan gedreuteld, al dan niet met paddenstoelen in onze handen, en scharen ons rond Gerard. Hè hè, we zijn er weer. Present. Allemaal. Of wacht… nee, er mist er nog één. Wie zou dat nou zijn?
Het is geen moeilijke vraag: Estefano natuurlijk. Estefano, de bevlogen maker van dit boek, is nu eenmaal niet te stuiten. Met zijn camera om klautert hij onvermoeibaar over omgevallen bomen en baant zich een weg dwars door stekelstruiken, over gruizige hellingen en indien nodig dwars door stroompjes smeltwater: alles om maar de mooiste plaatjes te schieten. Voor in dit prachtboek dus.

Zelf wist ik tot voor kort niets van Griekenland, ik ben maar een simpele paddenstoelenfreak (en wijdde daar recentelijk een boekje aan, getiteld In de ban van de zwam, Lannoo 2023). Maar dankzij Estefano, die niet alleen in beeld dit prachtige land en zijn eetcultuur tot leven weet te toveren, maar er ook buitengewoon sprankelend over kan vertellen, raakte ik helemaal geboeid en vast van plan er nog vele malen terug te keren. Paddenstoelen vormen slechts een van de (culinaire) schatten die dit schitterende land rijk is, zoveel wordt duidelijk voor wie het geluk heeft Estefano te ontmoeten. En dat kan, in dit boek!
Voor een kennismaking met, en een rondleiding door Griekenland bestaat er geen betere gids dan deze enthousiasteling, die zich dankzij zijn nieuwsgierigheid, zijn lef en zijn unieke stijl tot een groot kenner ontwikkelde. Een kenner die heel precies weet over te brengen waarom Griekenland hem zo intrigeert en enthousiasmeert, die als geen ander in woord en beeld kan vertellen wat er allemaal te halen valt aan heerlijkheden en onverwachte schatten. Ook u kunt nu, in dit boek, met Estefano door het Griekse land op ontdekkingsreis gaan. Veel plezier!

Judith Eiselin ×
SERVICE
Contact
 
Vragen