€ 22,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

Paul Rooyackers, Stefan de Groot • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Illustrator Stefan de Groot tekende Kwab Nijlpaard voor het eerst in 1992. Voor het 30-jarig Kwab jubileum geeft Creative Cave Publishers de Kwab boeken opnieuw uit. Te beginnen met 'De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol '.

  'De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol 'is een serie verhalen over Anton Mol. Een wetenschappelijk onderzoeker in de biologie, verzamelaar en ontdekker van bijna uitgestorven diersoorten. Geschreven door Paul Rooyackers en Stefan de Groot met tekeningen van Stefan de Groot. De serie bestaat uit drie delen: Een ongelooflijk verhaal, Het eerste nijlpaard en De wereldkampioenschappen. De boeken verschenen in 1993 en 1994 als bibliofiele uitgave in een beperkte oplage. In dit boek zijn alle verhalen gebundeld en in kleur.

  Verhaal:
  Prof. Dr. Anton Mol ontdekt op één van zijn reizen een eenzaam nijlpaard. Hij adopteert het dier en noemt hem Kwab. Hij probeert Kwab op te voeden zonder succes. Het tweetal spoelt in een badkuip de oceaan op en komt in een storm terecht. Anton raakt bewusteloos en in een euforische droom ziet hij de verloren bibliotheek ‘Hermetica Philosophica Animalia’ en ontmoet hij de Oerkwab. Uit de storm gekomen, spoelen ze aan op het strand van Rio de Janeiro waar op het moment de wereldkampioenschappen voetbal worden gehouden. Anton ontdekt een ander zeldzaam dier dat misbruikt wordt. Hij probeert het dier te redden met desastreuze gevolgen…

  Hoorspel
  Elk verhaal heeft een hoorspel. Als je met je mobiel de QR-code scant dan kan je de verhalen beluisteren. De stemmen zijn ingesproken door Paul Rooyackers en Stefan de Groot en bewerkt door Creative Cave.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 84
  Uitgeverij : Creative Cave Publishers
  ISBN : 9789491733239
  Datum publicatie : 02-2022
 • Inhoudsopgave
  Deel 1 Een ongelooflijk verhaal
  Deel 2 Het eerste nijlpaard
  Deel 3 De laatste wereldkampioenschappen
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ah, daar ben je! Welkom in mijn bibliotheek. Zal ik me even voorstellen? Professor Doctor Anton Mol. Wetenschappelijk onderzoeker in de biologie, verzamelaar en ontdekker van bijna uitgestorven diersoorten. Ja, ja, je hoort het goed. Ontdekker van dieren.
Kom, ik zal je laten zien hoe ik er weer een gevonden heb... Ik heb hier nog wat oude fotoboeken. Op één van mijn wonderbaarlijke tochten, het was niet zo ver van de rivier de Nijl, ontdekte ik deze dikhuid. Wat een prachtige achterkant, nietwaar?
Ik dacht dat ik te maken had met een olifant…Nou wist ik uit een eerder onderzoek
dat olifanten niet zo omvallen……Grümphhh,
Ik bedoel niet zo snel omvallen.
Wat was dit voor dier? Een Belgisch paard?
Een onderzoeker gaat, zoals je wellicht weet, nooit over één nacht ijs. De poten waren bij de eerste aanblik nogal groot en ruw. Ze deden me denken aan…een neushoorn.Hoe zou het dier reageren? Het leek wel een krokodil…
In de verte zag het er uit als een vetbult. Tot hij begon te spuiten. Toen wist ik het: ’Het moest een walvis zijn!’ Maar nee, ….. geen poten,
en ook niet zo’n staart.
Als professor kom je minstens een jaar later met de oplossing; Zo dicht bij de Nijl….
En het leek zo weinig op een paard!Een nijlpaard dus! Wat zag hij er ongelukkig uit……Zo eenzaam ook…
Kijk hier zie je hem! Hij ziet er opgeknapt uit,
nietwaar?
Nou vooruit, ik heb hem Kwab genoemd,
Kwab, Het Laatste Nijlpaard. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen