€ 39,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Ottomanen

Marc David Baer • Boek • hardback

 • Samenvatting
  'Boeiend en diepgravend [...] maakt duidelijk op welke manieren de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk is verbonden met die van Europa.' **** de Volkskrant

  Het Ottomaanse Rijk (1281-1923) is lang afgeschilderd als de islamitisch-Aziatische tegenpool van het christelijke, Europese Westen. Maar de werkelijkheid was heel anders: dit multi-etnische, meertalige en multireligieuze rijk strekte zich uit tot diep in het hart van Europa. Sterker nog: de Ottomaanse heersers zagen zichzelf als de nieuwe Romeinen.
  In De Ottomanen vertelt de vooraanstaande historicus Marc David Baer hoe een klein vorstendom kon uitgroeien tot een wereldrijk. De Ottomanen pionierden met religieuze tolerantie. Maar in de negentiende eeuw kwam daarin verandering, wat leidde tot etnische zuiveringen, genocide en de ondergang van het rijk na de Eerste Wereldoorlog.
  De Ottomanen herdefinieert op levendige wijze de grote en blijvende invloed van de Ottomaanse dynastie op Europa en de wereld.

  'Opkomst, bloei en verval van het Ottomaanse Rijk worden uiterst leesbaar beschreven [...] met veel gevoel voor sprekende details én de grote lijnen.' Historisch Nieuwsblad
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 161mm x 236mm
  Aantal pagina's : 496
  Uitgeverij : Nieuw Amsterdam
  ISBN : 9789046830956
  Datum publicatie : 05-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen