Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 56,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De plaats van de eenmanszaak in het stelsel van het privaatrecht

Adiba Bouichi • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De eenmanszaak is een verzameling van zaken en vermogensrechten. Hoe deze rechtsvorm past in het stelsel van het privaatrecht is onduidelijk. Al eeuwenlang wordt de rechtsvraag of de eenmanszaak een goed is bediscussieerd in de rechtswetenschap. Deze vraag speelt als de eenmansondernemer een huwelijksgemeenschap aangaat of beëindigt, overlijdt, zijn recht op de onderneming overdraagt of inbrengt in een personenvennootschap of BV, of als hij zijn recht op de onderneming financiert. In dit onderzoek wordt nagegaan of het recht op de onderneming een goed is in de zin van artikel 3:1 BW en wat de rechtsgevolgen daarvan zijn. De auteur geeft een volledig beeld van deze discussie. Ook komt zij door gebruik te maken van dogmatiek en rechtsvergelijking tot een ander antwoord dan de heersende leer op deze maatschappelijk relevante rechtsvraag. Zij pleit voor erkenning van het recht op de onderneming als vermogensrecht.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 165mm x 240mm
  Aantal pagina's : 298
  Uitgeverij : Boom juridisch
  ISBN : 9789462909458
  Datum publicatie : 08-2021
 • Inhoudsopgave
  Lijst van gebruikte afkortingen; 1 Inleiding; 2 Kwalificatie van het recht op de onderneming in het privaatrecht en de gevolgen daarvan voor overgang, overdracht, vestiging en executie – Nadere uitwerking van de probleemstelling; 3 Het begrip ondernemer; 4 Het recht op de onderneming in het BW als vermogensrecht in het vermogen van de ondernemer; 5 Overdracht van het recht op de onderneming; 6 Vruchtgebruik, pandrecht, beslag op en executie van het recht op de onderneming en huwelijk en overlijden; 7 Conclusie; Bijlage; Literatuurlijst; Jurisprudentielijst
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 56,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen