€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De reisavonturen van een held op sokken

een verhalenbundel van Peter Kroezenga

Peter Kroezenga • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Na jaren van angst, onzekerheid en depressieve gedachten neemt schrijver Peter Kroezenga een drastisch besluit. Hij gaat voor onbepaalde tijd reizen, alleen. Het blijkt de beste keuze die hij ooit heeft kunnen maken.

  Een angststoornis of een depressie zijn psychische aandoeningen die steeds meer voorkomen in onze drukke sociale levens. Vooral jongeren ondervinden problemen bij het realiseren van een hoog verwachtingspatroon. Om te laten zien dat het ook anders kan en wat reizen voor je leven kan betekenen, schreef Peter een verhalenbundel.

  In ‘De reisavonturen van een held op sokken’ lees je in korte en bondige verhalen over iemand die een mindere periode achter zich probeert te laten en aan de andere kant ook weer geniet van het leven.

  Van Sarajevo tot Sicilië en van de Noorse natuur tot aan de Straat van Gibraltar. Peter vertelt op ludieke wijze in welke situaties hij terecht is gekomen en hoe hij omging met de reisdagen waarin hij zich niet goed voelde.

  Na zijn debuut, ‘Kanonnen uit de kelder’ uit 2015, is dit het tweede boek van Peter Kroezenga.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 123
  Uitgeverij : Peter Kroezenga
  ISBN : 9789464060430
  Datum publicatie : 05-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 4 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  30-05-2020
  Leuk boekje
  De schrijver schrijft leuke verhalen aan de hand van zijn gevoelens.

     Makkelijk leesbaar
     Korte verhalen

  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-05-2020
  Genieten!
  Kwetsbaar en mooi geschreven boek. Leest lekker weg en is een aanrader voor op vakantie of tijdens een warme zomeravond.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  24-05-2020
  Meer dan een reisverhaal
  Aangenaam verrast door dit boek. De schrijver neemt je niet alleen mee langs fraaie plekken in Europa, maar belicht ook de andere kant van de medaille. Het heeft een duidelijk beeld gecreëerd van de problematiek waar mensen met dit soort angsten mee kampen. Good job!

     Heldere uitleg over angsten
     Tips tegen angsten en klachten

  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-05-2020
  Even is in 1x uitlezen
  Prachtig geschreven reisverhalen en mooie tips. Moedig dat iemand zijn angsten zo durft te verwoorden en te delen. Een echte aanrader om Europa te ontdekken en met name voor jonge mensen leuke tips voor overnachting plekken.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Napels, een stad met een ziel zo groot als een vers geslagen krater. Het stinkt er, de straten liggen open en je kunt elkaar niet verstaan op straat door al het rumoer. Ik hou ervan. En het eten. Oef het eten. Het water loopt me alweer uit de mond wanneer ik denk aan een perfecte pizza met een dunne bodem en met kazen zo zacht als een ganzenveren kussen. We eten er zes in vier dagen, zonder enige schaamte. Bij het eten van de vijfde pizza zitten we buiten wanneer het opeens begint te regenen. Na de eerste druppels snellen de kok en zijn handlangers naar buiten om de uit de kluiten gewassen eettafel naar binnen te verplaatsen. Een paar ogenblikken later zitten we met tientallen andere hongerige magen op twee vierkante meter, elleboog aan elleboog. Zo doen ze dat in deze stad. Geen gezeur, eet je pizza.

Ook andere bezienswaardigheden in de buurt laten mijn hart sneller kloppen. Waar Pompeï nog voor teleurstelling zorgt door de lange wachtrijen voor de kassa's en het veevervoer ernaartoe, is een eilandje voor de kust van Napels niets anders dan een idyllisch paradijsje op zich. Ischia, een slapende vulkaan in de Tyrreense Zee is oogverblindend mooi. Op het moment van schrijven ben ik begonnen met sparen, zodat ik daar ooit een appartement kan kopen. We rijden in een dag het eilandje rond en kronkelen over smalle bergweggetjes op zoek naar mooie vergezichten. Het blijkt een onbegonnen zaak. In de eerste plaats omdat onze huurauto, die meer weg heeft van een voertuig uit Mario Kart, niet vooruit te branden is. Maar zeker ook omdat alle uitzichten op dit eiland verbluffend zijn. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen