€ 41,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De roep van de indri, deel 2 - Luxe editie

Terugkeer naar fascinerend Madagaskar

Fred Triep & Kaatje Bout • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De beroemde primatologe Patricia Chapple Wright schreef in haar autobiografie: “Once you drink the water in Madagascar, you will return.” Dat geldt ook voor Fred Triep en Kaatje Bout. Tijdens hun eerste bezoek aan Madagaskar werden ze geraakt door de mensen, de landschappen en de natuur en ze besloten daarom terug te keren naar dit fascinerend eiland.
  Fred Triep reisde in 2004 gedurende zeven weken over het eiland en kwam daarna terug in 2012, 2015 en 2017.
  Kaatje Bout deed als zestienjarige in 2016 een project in Madagaskar. Zij kwam terug in 2019 en reisde een maand over het eiland en werkte vervolgens een maand aan het project een insecten.
  Hun ervaringen lees je in dit boek.

  Fred Triep (1949) is bioloog. Hij gaf les als biologie- en ICT docent op middelbare scholen. Tijdens zijn studie biologie droomde hij al over reizen naar Madagaskar. Maar het duurde tot 2004, dat hij zijn eerste reis naar dit eiland maakte. Zijn passies zijn reizen, wandelen, planten, dieren en fotografie. Hij schreef eerder boeken over Madagaskar: het reisverhaal “De roep van de indri, deel 1” (2013) en de roman “Het verdriet van Koesoesoe” (2015), dat zich ook in Madagaskar afspeelt.

  De fascinatie van Kaatje Bout (2000) voor Madagaskar begon toen ze als kind geen genoeg kon krijgen van de tekenfilm ‘Madagaskar’. Hoewel dat misschien kwam door de dansende maki’s en pratende pinguïns, is ze altijd door het land gebiologeerd gebleven. In 2016 heeft ze een maand vrijwilligerswerk gedaan in het regenwoud in het Oosten, waarin ze alleen nog maar nieuwsgieriger werd naar de rest van het ongelooflijk diverse Madagaskar. Daarom ging ze in 2019 terug voor twee maanden, waarin ze eerst rondreisde en vervolgens een maand stageliep bij het ‘Madagascar Biodiversity Center’. Inmiddels studeert ze Life Science and Technology in Delft en hoopt ze ooit naar het land terug te mogen keren.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 489
  Uitgeverij : F. Triep Multimedia
  ISBN : 9789083136332
  Datum publicatie : 05-2021
 • Inhoudsopgave
  Deel 1. Inleiding

  Deel 2. De reis van 2015

  Deel 3. De reis van 2017

  Deel 4. Kaatje Bout en Madagaskar

  Deel 5. Projecten in Madagaskar

  Deel 6. Afsluiting
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 41,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Lambert komt naar ons toe lopen. ‘Voorzichtig, volg mij. Ik heb ze gezien.’ Hij heeft naar de indri gezocht in dit klein bosperceel en hij heeft ze gevonden.
‘Spannend,’ zeg ik. We volgen hem door de struiken en even later staan we onder een paar bomen.
‘Daar zit er één.’ Annelies wijst naar een boom.
‘Ik zie hem,’ zeg ik en ik pak mijn camera uit mijn tas. Ik zie nu ook de andere leden van de familie. Vader en moeder indri en hun jong zitten rustig te eten aan de bladeren van een boom.
De indri heb ik altijd een bijzonder dier gevonden. Hij lijkt op een teddybeer en ziet er aandoenlijk uit. In een dierentuin zal je hem niet vinden, daar kwijnt hij weg. Deze lemuren blijven bijna altijd in de bomen, waar ze veilig zijn voor de fossa, hun belangrijkste roofvijand. Voor mij is de indri de held van Madagaskar: hij heeft vrijheid nodig. Door bomenkap wordt hun leefgebied helaas steeds verder verkleind.
Vanochtend zijn we uit het dorp Andranohoatra vertrokken om deze familie in een klein bosperceeltje te bezoeken. Het is 1 oktober 2015. Met Annelies, Corrie, Jan en Herman doe ik een vijfdaagse trektocht door een gebied ten noordwesten van Brickaville. Lambert is onze algemene gids en daarnaast gaat Irina mee als plaatselijke gids. Er gaan ook twee dragers mee, omdat we onderweg als lunch een rijstmaaltijd gaan gebruiken. Dit is de derde dag van onze trektocht, de sauvage trek die we via Centrum Lambahoany (www.lambahoany.org) geboekt hebben. Vanochtend hoefden we onze dagrugzakken niet helemaal te vullen, omdat we aan het eind van de dag weer terugkeren naar onze slaapplekken van de afgelopen nacht. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen