€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De rollator van mevrouw Bloem

Martinus de Kam • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Vijfentwintig verhalen over lieve, nare en rare mensen.
  Van een verteller met een grenzeloze fantasie en gevoel voor humor.

  Mevrouw Bloem is zielsgelukkig met haar nieuwe rollator, Sjaak doodt een sabeltandtijger in de uiterwaarden en Fietjes grote liefde slaat om in dodelijke haat. Jantje Oostdijk is onsterfelijk. De pogingen van Olaf om zijn eenzaamheid te verjagen, lopen volledig uit de hand en Roos vindt zichzelf een bofkont omdat ze haar been heeft gebroken.

  Spannende, komische, wonderlijke en schrijnende verhalen van Martinus de Kam, met verrassenden illustraties van Nicole Pluim.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 145
  Uitgeverij : Uitgeverij Gopher
  ISBN : 9789493172203
  Datum publicatie : 03-2020
 • Inhoudsopgave
  25 korte verhalen
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Uit het verhaal 'De dromen van Alexei Vladimirov'

Alexei Vladimirov, een lichtmatroos van 131 kilo, was 20 jaar oud. Hij werkte op een olietanker afkomstig uit Moermansk. Zijn voornaamste taken waren het reinigen van het kombuis en het roestvrij maken van gereedschap, bezigheden die hij met overgave vervulde, maar die nooit, hoe hard hij ook zijn best deed, klaar waren.
Op een winternacht in 1961 ontdekte hij Betsie Bokma achter de bar in een kroeg in de Delistraat in Katendrecht. De ontdekking kostte hem weinig moeite, want in de schemerige kroeg was Betsie een lichtbaken in een rusteloze zee van overwegend mannelijke bezoekers.
Geconcentreerd en zonder te morsen schonk ze voor hem een oude jenever in met een kop erop. Ze draaide de schroefdop vast met een, naar het oordeel van Alexei, koket gebaar. Daarna schonk ze hem: een glimlach.
De glimlach van Betsie had al heel wat zeelieden uit de koers gebracht, maar hij trof Alexei als een kogel uit een kalasjnikov. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen